Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός


Συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 4-1

Ο Παναθηναϊκός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και μάλιστα κατά τρόπο εμφατικό, καθώς στον 72ο τελικό της διοργάνωσης και με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ, που έφτασε σε χατ-τρικ (15΄, 50΄, 88΄), συνέτριψε στο ΟΑΚΑ τον φιναλίστ ΠΑΟΚ με 4-1 και έφτασε τους 18 τίτλους στη διοργάνωση.

Ενδιάμεσα ο Καρέλης είχε «γράψει» το 3-0 στο 54΄, ενώ ο Βούκιτς είχε μειώσει για τον «Δικέφαλο» με πέναλτι στο 70΄.

Το ματς

«Αγριεμένος» μπήκε στον αγώνα ο Παναθηναϊκός. Όχι τόσο για την μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα δευτερόλεπτα του Ζέκα, όσο για το ασφυκτικό πρέσινγκ που ασκούσε στον ΠΑΟΚ και δεν του άφηνε να επιτεθεί. Οι πράσινοι ήταν απόλυτα διαβασμένοι στον αγωνιστικό χώρο, Μέντες και Αμπέντ έκοβαν τα πάντα πίσω, ενώ οι συμπαίκτες τους έφευγαν… σφαίρα σε κάθε δυνατότητα αντεπίθεσης. Οι Θεσσαλονικείς δεν πατούσαν καλά και τελικά το πλήρωσαν. Σε μια αμυντική τους αδράνεια, ο Μπεργκ δεν τιμώρησε το λάθος και με «βολίδα» από κοντά άνοιξε το σκορ μόλις στο 15’. Το επόμενο τέταρτο είχε παρόμοια σχεδόν εικόνα, με τον «Δικέφαλο του βορρά» να έχει πάρει λίγο τα πάνω του και τον Γλύκο να λέει «όχι» στον Πράνιτς!

Απ’ τον άξονα, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι. Και του είχαν μείνει τα άκρα. Και από εκεί ξεκίνησε σιγά-σιγά να ανεβάζει στροφές, με τον Στοχ να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και τον Τριανταφυλλόπουλο να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμά του. Έπρεπε, πάντως, να φτάσουμε στο 36’ για την πρώτη στιγμή των «ασπρόμαυρων», με τον Κοτσόλη να μην αιφνιδιάζεται στη σέντρα-σουτ του Λούκας. Και μέχρι να φτάσουμε στο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αισθάνεται τυχερός και ο ΠΑΟΚ (σούπερ) άτυχος. Διότι σε δύο περιπτώσεις ο Σαλπιγγίδης έχασε τα… άχαστα. Αρχικά στην κεφαλιά απ’ το 1,5 μέτρο που σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια στην προβολή πάλι από τόσο κοντά που δεν την έπιασε!

Κι όνειρο να έβλεπε ο Παναθηναϊκός τόσο τέλειο δεν θα μπορούσε να το περιμένει. Κι απ’ την άλλη, ούτε στον χειρότερό του εφιάλτη δεν θα προσμονούσε τέτοια εξέλιξη ο ΠΑΟΚ. Διότι μέσα σε τέσσερα λεπτά, η… σεμνή τελετή (φάνηκε) να λαμβάνει τέλος. Η άμυνα των Θεσσαλονικέων εκτέθηκε σε ακόμα μια περίπτωση, μην μπορώντας να απομακρύνει την μπάλα, η οποία έφτασε στον Μπεργκ που έδειξε εκ νέου την κλάση του. «Ψάρωσε» τον Γλύκο… πως θα πάει για σέντρα, είδε την κλειστή γωνία του ανοιχτή και τον «εκτέλεσε» για το 2-0. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 54’ (κι αφού ο Πράνιτς είχε ήδη χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία), ο Καρέλης με δυνατή κεφαλιά έβαλε το τρίτο τέρμα της ομάδας του μέσα σε πανδαιμόνιο!

Οι παίκτες του Γεωργιάδη δεν είχαν πλέον την ψυχολογία να γυρίσουν το ματς. Και δεν μπορούσαν… Οι αλλαγές του Έλληνα τεχνικού προς στιγμήν έδωσε μια φρεσκάδα. Αλλά ως εκεί. Γιατί το πέναλτι που κέρδισε ο Λίνο και μετουσίωσε σε γκολ ο Βούκιτς (70’) δεν μπορούσε να αλλάξει την μοίρα του αποψινού αγώνα. Και ο τρελόΣουηδός του Παναθηναϊκού έπρεπε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Όπως κι έγινε. Στο 88’ έκανε νέα εκπληκτική ενέργεια στην «διαλυμένη» άμυνα του ΠΑΟΚ και με εξίσου φοβερό σουτ στη γωνία του Γλύκου, έγραψε το τελικό 4-1 με τους 22.000 πράσινους στις εξέδρες να εκστασιάζονται και να αποθεώνουν τα «μωρά» του Αναστασίου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λάζαρ (55’ Βούκιτς), Κάτσε, Σκόνδρας, Λούκας (55’ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κουλούρης, Χουσέν, Σπυρόπουλος, Νίνης.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Μέντες, Αμπέντ (75’ Λαγός), Ζέκα, Μπεργκ, Καρέλης (71’ Ατζαγκούν)

Στον πάγκο: Καπίνο, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Δώνης, Πέτριτς.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου