Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

O Ήλιος θα μετατραπεί σε δαχτυλίδι φωτιάς στην αυριανή έκλειψη


Το εντυπωσιακό θέαμα θα είναι ορατό μόνο από στην Ανταρκτική

Μια δακτυλιοειδής (μη ολική) έκλειψη θα κάνει αύριο τον Ήλιο να μοιάζει με ένα πύρινο δαχτυλίδι, όμως το εντυπωσιακό φαινόμενο θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μόνο οι πιγκουίνοι. Η έκλειψη θα είναι ορατή μόνο από την Ανταρκτική και μερικά άλλα απομονωμένα μέρη της Γης, στους αχανείς νότιους ωκεανούς, ενώ η Αυστραλία θα δει μόνο εν μέρει την έκλειψη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αυριανή δακτυλιοειδής έκλειψη θα συμβεί, καθώς το φεγγάρι θα παρεμβληθεί μεταξύ Γης και Ήλιου, αλλά θα βρίσκεται κοντά στην πιο μακρινή απόστασή του από τον πλανήτη μας, με συνέπεια να μην μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον ηλιακό δίσκο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να εμφανιστεί ένα φωτεινό δαχτυλίδι που θα περιβάλει τη σκοτεινή φιγούρα της Σελήνης.

Το μέγιστο σημείο της «έκλειψης των πιγκουίνων», θα είναι περίπου στις 10:00 ώρα Ελλάδας την Τρίτη. Πρόκειται για τη δεύτερη έκλειψη του 2014 (είχε προηγηθεί μία ολική της Σελήνης στα μέσα Απριλίου), ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο, μία σεληνιακή και μια ηλιακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου