Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ





΄΄Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη ΄΄
&
την Ελληνική παράδοση

ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ


Συναυλία με τον καλλιτέχνη, Πέτρο Γαϊτάνο, για ιερό σκοπό από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου, τον ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως ο Πέτρος Γαϊτάνος στις εμφανίσεις του δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα αμεσότητας που εκτοξεύει τις βραδιές σε ένα ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ κάθε χρόνος που περνά τον βρίσκει ωριμότερο και πιο προσεγμένο.


Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τις συναυλίες του σε μορφή παράστασης, ενώ σύντομα κατεβαίνει από τη σκηνή και γίνεται ένα με τον κόσμο που τον αγαπάει σταθερά, δυνατά και διαχρονικά.

Είναι ένας καλλιτέχνης που έχει αλλάξει με τις εμφανίσεις του την έννοια και τη λειτουργία των συναυλιών. Ξεδιπλώνει με άνεση το ευρύ ρεπερτόριό του, από τους Έλληνες συνθέτες, την παραδοσιακή μουσική και το βυζαντινό μέλος, ενώ επιμελείται το μουσικό και τεχνικό χαρακτήρα της κάθε συναυλίας. Καταθέτοντας πολλά από τα ταλέντα του δημιουργεί και προκαλεί τον ενθουσιασμό των ακροατών του, κερδίζοντας πάντα το στοίχημα σε ο, τι κι αν κάνει.

Επίσης είναι γνωστό πως ο Πέτρος Γαϊτάνος από την αρχή της καριέρας του υποστηρίζει με πίστη το έργο και τους σκοπούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 ώρα 21:00 θα δώσει μια συναυλία στο 1ο Δ.Α.Κ. Κατερίνης (Γήπεδο Πιερικού) που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη, στο πρώτο θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε μορφή αφιερώματος στο σπουδαίο Έλληνα συνθέτη σε συνεργασία με την Ορχήστρα Νέων και τη Χορωδία Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Αγαπημένα τραγούδια με υπέροχα λόγια και μελωδίες, αντιπροσωπευτικό υλικό από την τεράστια γκάμα του έργου του συνθέτη που εξελίσσεται από τη μελοποιημένη ποίηση, στο λαϊκό τραγούδι και από το ερωτικό στο κοινωνικό.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στην ελληνική παράδοση, ένα είδος που με μεγάλη επιτυχία ερμηνεύει ο Πέτρος Γαϊτάνος και που τον έχει κάνει αγαπητό στο πανελλήνιο και για αυτές του τις ερμηνείες. Στη συναυλία αυτή θα ερμηνεύσει μια επιλογή με τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά Ελληνικά τραγούδια. Τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, τη Σμύρνη, το Αιγαίο, την Πόλη, τη Θράκη, τον Πόντο, αλλά και μια επιλογή από όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας μας.


Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις, ενώ αναδεικνύει σε μεγάλο εύρος την Ελληνική μουσική.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν 400 συντελεστές, χορωδοί και μουσικοί!

Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο ως σκηνικό δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην Κατερίνη.

Συμμετέχουν: Η Ορχήστρα Νέων και η Χορωδία Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Διευθύνει ο Νίκος Πατρής.
Η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πιερίας και τα παραρτήματά του. Διευθύνει ο Λάζαρος Τσορμπατζίδης.


Tα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την αποπεράτωση του ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ & ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στην Πλατεία Ελευθερίας από 23/6/2014- 5/7/2014 και ώρες 10:30 π.μ. -12:30 μ.μ. και 18:30 μ.μ. – 21:00 μ.μ..

Διοργάνωση : Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Επιμέλεια οργάνωσης: Βίκυ Παρασκευοπούλου
Ηχητική & φωτιστική κάλυψη: A Hellas Sound & Records


Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014
1ο Δ.Α.Κ. Κατερίνης (Γήπεδο Πιερικού)
Έναρξη 21:00
Εισιτήριο : 10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου