Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ 2Ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ






Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος στο πλαίσιο της στενότερης επαφής του με το ποίμνιό του, μετά τον αγιασμό που τέλεσε στο σχολείο μας, το επισκέφτηκε για άλλη μια φορά τιμώντας με την παρουσία του τις μαθήτριες και τους μαθητές καθώς και τον σύλλογο καθηγητών.

H επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου. Αρχικά είχε συνομιλία με τον διευθυντή του σχολείου στο γραφείο του και κατόπιν, αφού συγκεντρώθηκαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος, μας μίλησε από καρδιάς και παρουσίασε στιγμές που βίωσε και που τον σημάδεψαν κατά την ιεραποστολική του δράση στο Κονγκό.
Το θέμα της διάλεξής του ήταν «Η ζωή με μια άλλη ματιά». Ζωντάνεψε με εικόνες μπροστά στα μάτια μας βιώματα από τη χώρα αυτή και από τη δράση της ορθόδοξης ελληνικής ιεραποστολής, μας αφηγήθηκε στιγμιότυπα που τον έκαναν καλύτερο χριστιανό και καλύτερο άνθρωπο και σίγουρα προβλημάτισε μαθητές και καθηγητές. Ο προβληματισμός αυτός φάνηκε, όταν δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλαβαν τον λόγο και εξέφρασαν απορίες και που έδειξαν να επιθυμούν ακόμη και να συμβάλουν όπως μπορούν στο ιεραποστολικό έργο της μητρόπολης.
Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση του Σεβασμιότατου να επισκέπτεται το σχολείο μας κάθε χρόνο και με φωτογράφιση ανάμεσα με μαθητές και καθηγητές.
Οι μαθητές και ο σύλλογος καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης του εκφράζουν την εκτίμησή τους και τον ευχαριστούν εκ βάθους καρδίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου