Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το φυσικό αέριο

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το φυσικό αέριο

Διευκολύνσεις για τη σύνδεση πολυκατοικιών και μεμονωμένων ιδιοκτησιών με το δίκτυο φυσικού αερίου και τη σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές σε κάθε περίπτωση, είτε για την αλλαγή του καυστήρα κεντρικής θέρμανσης είτε για την εγκατάσταση ατομικού συστήματος θα απαιτείται η σύγκληση γενικής συνέλευσης των συνιδιοκτητών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα διαμερίσματα που αποκόπτονται από την κεντρική θέρμανση θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν με ένα ποσοστό στην κοινόχρηστη δαπάνη για πετρέλαιο ωστόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα εκφράζεται και η αντίθετη άποψη.
Με τα τωρινά δεδομένα, οι Κανονισμοί των πολυκατοικιών προβλέπουν ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στη θέρμανση απαιτείται η σύμφωνα γνώμη του συνόλου ή της απόλυτης πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών.
Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση της αγοράς η βασική ρύθμιση προβλέπει το διαχωρισμό της λειτουργίας διαχείρισης των αστικών δικτύων από την εμπορία (και οι δύο δραστηριότητες ασκούνται σήμερα από τις Εταιρίες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας) καθώς και παροχή της δυνατότητας σταδιακά σε όλους τους καταναλωτές να επιλέγουν τον προμηθευτή τους.
Κείμενο του νομοσχεδίου αναρτήθηκε απόψε στον δικτυακό τόπο της κυβέρνησης για τις διαβουλεύσεις, αλλά αποσύρθηκε, όπως ανέφεραν πηγές του ΥΠΕΚΑ, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου