Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Spiegel: Εως 5 δισ. στην Ελλάδα από τους Ρώσους για τον αγωγό





  • Εως και 5 δισεκατομμύρια ευρώ θα φέρει στα ελληνικά ταμεία η υπογραφή της ενεργειακής συμφωνίας με τη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel.


Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, «τα χρήματα θα εισρεύσουν με τη μορφή... προκαταβολής για το νέο αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, ο οποίος θα περνά από την Τουρκία και την Ελλάδα τροφοδοτώντας την Ευρώπη. Το ύψος της προκαταβολής αναμένεται να κυμανθεί από 3 έως 5 δισ. ευρώ».
Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στο Spiegel, τόνισε ότι «η συμφωνία θα μπορούσε να γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα», την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και το ΔΝΤ για την εκταμίευση περαιτέρω δανείων διάσωσης.
Το περιοδικό τονίζει ότι« η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη. Το σχέδιο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στη Μόσχα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου