Συστατικά:
700 γρ σουπιές
1 ½ κιλό σπανάκι ή αρωματικά χόρτα του βουνού
3 κουταλιές καυκαλίθρες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ή 3-4 φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι, το χυμό
αλατοπίπερο
1 ½ κιλό σπανάκι ή αρωματικά χόρτα του βουνού
3 κουταλιές καυκαλίθρες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ή 3-4 φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι, το χυμό
αλατοπίπερο
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις χτυπάμε με το ξύλινο γουδοχέρι αρκετά. Όταν "μαζέψει" και ύστερα "απλώσει" είναι έτοιμη για να την κόψουμε λωρίδες ή παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε τις σουπιές, τις τσιγαρίζουμε κι αυτές και τις "σβήνουμε" με το κρασί, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Προσθέτουμε το σπανάκι ή τα χόρτα του βουνού, ζεματισμένα, στραγγισμένα και κομμένα, τις καυκαλίθρες ωμές, ψιλοκομμένες και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Το φαγητό να μείνει με το "λάδι" του.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε τις σουπιές, τις τσιγαρίζουμε κι αυτές και τις "σβήνουμε" με το κρασί, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Προσθέτουμε το σπανάκι ή τα χόρτα του βουνού, ζεματισμένα, στραγγισμένα και κομμένα, τις καυκαλίθρες ωμές, ψιλοκομμένες και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Το φαγητό να μείνει με το "λάδι" του.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
http://www.gourmed.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου