Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Μπλόντι με καρύδια και λευκη σοκολάτα

Συνταγή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ

Υλικά
Για τη ζύμη
125 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για το ταψί
15 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας
240 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομματάκια περίπου 2 εκ.
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
10 γρ. σόδα μαγειρική
λίγο αλάτι (3 γρ.)
125 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
Μερίδες 9
Προετοιμασία 25΄
Ψήσιμο 20΄- 25΄
Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 20x20 εκ. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος, ενσωματώνουμε τα καρύδια ανακατεύοντας το μείγμα με μια κουτάλα ή μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου