Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Άνοιξε η αυλαία της πολιτιστικής περιόδου 2016-2017 για τους «Σταυραετούς»




ΥΨΗΛΟΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Με ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα για συνέχεια της πολυποίκιλης δημιουργικής του διαδρομής, άνοιξε η αυλαία η αυλαία της πολιτιστικής περιόδου 2016- 17, για τον Σύλλογο  Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί».

Η  νέα πολιτιστική περίοδος εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου,  με  τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίο τέλεσε - μεταφέροντας τις ευχές  του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου - ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Γκόλιας.

Πλήθος μελών και φίλων του συλλόγου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Μπερεδήμας (ως εκπρόσωπος του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη), Ροδή Μελετλίδου – Ελευθεριάδου, Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, Φώτης Δρούγκας,  Αναστάσιος Παπαζήσης κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Σε χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του συλλόγου Κων/νος Μανιουδάκης παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος για τη νέα χρονιά, που θέτουν στο επίκεντρο τη δημιουργική συνέχεια της αυθεντικής κρητικής παράδοσης από τους νέους και νέες του συλλόγου, ενώ μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκε σε όλους καλή πολιτιστική περίοδο, με  υγεία και διαρκή αγώνα με υψηλούς στόχους.
Επιπλέον, τόνισε ότι οδεύει στην τελική ευθεία η μεταφορά από το Ρέθυμνο και παραμονή για πάντα στην Πιερία (Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ανδρομάχη), των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων. Παράλληλα, σε καλό δρόμο είναι και η υπόθεση της ανέγερσης προτομής στη μνήμη του 17χρονου  Κονταξάκη, που έπεσε στη μάχη για την απελευθέρωση της Κατερίνης. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, εξαίροντας  το σημαντικό έργο των «Σταυραετών», η  αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Μπερεδήμας.
Με την ευκαιρία ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων του συλλόγου, για την περίοδο 2016-2017. Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν και φέτος τα τμήματα χορού για όλες τις ηλικίες, καθώς και τα τμήματα εκμάθησης κρητικής λύρας και λαούτου.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23510-24084 και 6977356953 (Πρόεδρος του Συλλόγου).
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τμήματα του συλλόγου, ενώ φυσικά δεν έλειψαν και τα κρητικά εδέσματα, που με μεράκι ετοίμασαν οι γυναίκες – μέλη του συλλόγου.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου