Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ


Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε η επέτειος της απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.

Στον 
Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με το Ιερατείο της πόλης.
Τον Πανηγυρικό εξεφώνησε μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. 
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη, τον εκπρόσωπο της Βουλής, το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης.
 Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 

Εν συνεία στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου πραγματοποιήθηκε μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων.
  Μετά την παρέλαση ο Δήμαρχος Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο δεξιώθηκαν τις Αρχές και το κοινό στο Δημαρχείο Κατερίνης. 

http://lefteria.blogspot.gr/











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου