Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Μέλι για τα μαλλιά, το πρόσωπο, την ακμή αλλά και το μπάνιο

   Εναλλακτικές χρήσεις εκτός κουζίνας

Μέλι για τα μαλλιά, το πρόσωπο, την ακμή αλλά και το μπάνιο


Οι μέλισσες το φτιάχνουν και εμείς έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε. Αλλά, το μέλι είναι καλό όχι μόνο για τις γλυκαντικές συνταγές.
Αν ψάχνετε για ακόμα περισσότερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το μέλι, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εκτός κουζίνας.

Γυαλίστε τα μαλλιά σας: Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα λίτρο ζεστό νερό, στη συνέχεια βουτήξτε τα μαλλιά σας στο μείγμα, αφού έχετε λουστεί με σαμπουάν (δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε, δεδομένου ότι είναι ήδη αραιωμένο). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατ 'ευθείαν το μέλι στις άκρες για να αποφύγετε το φριζάρισμα.
Πλύνετε το πρόσωπό σας: Φτιάξτε απλά ένα μείγμα με μια μικρή κουταλιά μέλι με λίγο ζεστό νερό στην παλάμη του χεριού σας, κάντε μασάζ σε όλο το πρόσωπο.
Καθαρίστε τα κοψίματα και τις γρατσουνιές: Το μέλι είναι φυσικό αντιμικροβιακά (γι 'αυτό διαρκεί κυριολεκτικά για πάντα! έχει βρεθεί ακόμη και σε τάφους αναλλοίωτο). Προσθέστε λίγο για γρατζουνιές, μικρά κοψίματα και εγκαύματα.
Απαλλαγείτε από την ακμή: Βάλτε μέλι κατευθείαν στο σπυράκι, και αφήστε το να καθίσει για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε απαλά. Επαναλάβετε την επόμενη μέρα. Λειτουργεί καλύτερα για τα σπυράκια με άσπρο κεφάλι.
Στο μπάνιο: Αν σας τελείωσαν τα άλατα μπάνιου και τα έλαια, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο νερό της μπανιέρας σας. Θα ενυδατώσουν το δέρμα σας, ενώ θα το κάνουν να μυρίζει πολύ όμορφα.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου