Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Νέες κλίμακες συμμετοχής στα φάρμακα

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέες κλίμακες συμμετοχής στα φάρμακα

Με πιλότο το πορτογαλικό μοντέλο το υπ. Υγείας επανεξετάζει τα ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων στα σκευάσματα. Η θεραπευτική αξία του φαρμάκου και η σοβαρότητα της πάθησης θα καθορίζουν την οικονομική επιβάρυνση του ασθενούς. 
Νέο σύστημα κλιμακωτής συμμετοχής των ασθενών, ανάλογα με τη θεραπευτική αξία του φαρμάκου, προτείνει ο ΕΟΠΥΥ.  Η πρόταση περιλαμβάνεται σε εμπιστευτική έκθεση του προέδρου του Οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη, την οποία κατέθεσε στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Εχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντιμετωπίζει θετικά την εισήγηση και εμφανίζεται διατεθειμένη να την παρουσιάσει στον Τζουζέπε Καρόνε, επικεφαλής των θεσμών στο θέμα του φαρμάκου. Το περιεχόμενό της, που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», κάνει λόγο για «μεγάλη απόκλιση από τον στόχο της φαρμακευτικής δαπάνης». Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ εκτιμά πως το κόστος μπορεί να ελεγχθεί με αυστηρούς ελέγχους και σύνδεση της θεραπευτικής αξίας ενός φαρμάκου με το ποσοστό κάλυψής του από τον Οργανισμό.

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου