Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ Πιερίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΜΕ Πιερίας
Περιοδεία στο ΓΝΚ πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Οκτώβρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Πιερίας για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης, όπως και στο χώρο της Υγείας γενικότερα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε πλατύ κάλεσμα προς τους εργαζομένους από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στις 18/10 και ώρα 18:30 στο Πλατάνι-συντριβάνι.

 Στο επίκεντρο μπήκε το ζήτημα της έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα τμήματα, το ότι αυξάνονται οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι αλλά και συμβάσεις αορίστου χρόνου, η απουσία προσωπικού ασφαλείας –γεγονός που βάζει σε κίνδυνο την ακεραιότητα ασθενών και εργαζομένων, το νέο  αντιδραστικό νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, καθώς επίσης και το σοβαρό πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής προς το νοσοκομείο τόσο λόγω της απόστασης όσο και λόγω κόστους.
 Η συζήτηση με τους εργαζόμενους άνοιξε έντονα και  ως πάνω στην αιτία αυτής της εκρηκτικής κατάστασης που δεν είναι άλλη από την αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, ΕΕ και των κυβερνήσεών τους- πριν της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ τώρα των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Με κύριο στόχο πάντα την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου που περνάει μέσα από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των κρατικών δομών Υγείας, ώστε να εξασφαλίζεται ζεστό χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό για αυτό. Στην ίδια κατ/νση, βέβαια, είναι και η λογική της ανταποδοτικότητας του συστήματος Υγείας και των αυτοδιοικούμενων υγειονομικών οργανισμών , με το λαό να πληρώνει το μάρμαρο.
 Τέλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα της συσπείρωσης των εργαζομένων και της οργάνωσης της πάλης τους μέσα από το σωματείο και προσανατολισμένοι πάντα ταξικά, με βάση τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους, κόντρα στις αυταπάτες και το συμβιβασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση.  Παρακάτω δίνεται και το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ για τους υγειονομικούς :
·        ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
·        Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από το Ανθυγιεινό επίδομα.
·        Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλους τους εργαζόμενους.
·         Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν, Καθολική & Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Να πληρώσει το κράτος κι η εργοδοσία.
·        Τα σχέδια της κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία και την ΠΦΥ να μη φθάσουν στη βουλή!
·        Δωρεάν μετακινήσεις για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς και αύξηση των καθημερινών δρομολογίων από και προς το νοσοκομείο.
·        Πλήρης και επαρκής στελέχωση όλων των κλινικών του Γ.Ν.Κ. σε προσωπικό και υλικό εξοπλισμό, να λειτουργήσει ΤΩΡΑ η ΜΕΘ.
·         Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου