Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Πρόγραμμα ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγών και των προβάτων


Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόγραμμα ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγών και των προβάτων

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Πρόγραμμα ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγών και των προβάτων». Με την εν λόγω Απόφαση  εγκρίνεται η υποχρεωτική εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγών και των προβάτων σε όλες τις εκμεταλλεύσεις αιγών και προβάτων της χώρας.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η μείωση του επιπολασμού του βακτηρίου Br. melitensis στον πληθυσμό αιγοπροβάτων της χώρας και η προστασία της Δημόσιας υγείας μέσω της παραγωγής ασφαλών προϊόντων από τα ζώα αυτά.
Ο επιπολασμός του βακτηρίου Br. melitensis υπολογιζόμενος αθροιστικά στη ζώνη εκρίζωσης (ZEK) στις 31/12/2019, καθορίζεται σε ποσοστό μικρότερο ή ίσο του 4% επί του συνόλου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων που θα υφίστανται κατά την ημερομηνία αυτή.
Το ποσοστό εμβολιακής κάλυψης στη ζώνη εμβολιασμού (ZEM) στις 31/12/2019 καθορίζεται σε ποσοστό 95%.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε όλη την Ελλάδα από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής κάθε Περιφέρειας και τα Τμήματα Κτηνιατρικής των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου