Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Πύδνα Κίτρους - Νίκη Βόλου 2-3 Κύπελλο Γ' εθνικής

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

«Νίκη»… κυπέλλου, με τρεις χριστουγεννιάτικες ευχές (2-3), πέτυχε η Νίκη Βόλου στο Κίτρος, απέναντι στην περσινή κάτοχο του τροπαίου Πύδνα και συνεχίζει στους οκτώ του θεσμού της Γ’ εθνικής κατηγορίας.
Με την τακτική του αιφνιδιασμού, οι Βολιώτες προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τους Μαλακασιώτη και Νικλητσιώτη, εκμεταλλευόμενοι την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και το νωθρό ξεκίνημά τους. Το Κίτρος κατάφερε να μειώσει το σκορ, με γκολ του Γ. Κυπαρίσση, μετά από κόντρα σε αμυντικό της Νίκης, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, με την έναρξη, οι γηπεδούχοι πέτυχαν την προσωρινή ανατροπή, ισοφαρίζοντας με γκολ του Μακράκη, βάζοντας παράλληλα φωτιά στο παιχνίδι. Η συνέχεια ήταν εξίσου δραματική, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν το γκολ, που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού για την πρόκριση. Η Νίκη κατόρθωσε τελικά να προηγηθεί εκ νέου με τον Κορέτα, μετά από επιθετική ενέργεια του Νικλητσιώτη, σε μία φάση αμυντικής ολιγωρίας της Πύδνας και να διατηρήσει το προβάδισμα -παίρνοντας την πρόκριση- μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά, μέχρι το σφύριγμα της λήξης, για να ισοφαρίσουν.
Highlights: τα τελευταία δραματικά λεπτά, με την Πύδνα Κίτρους, παρά το αγωνιστικό μειονέκτημα, λόγω αποβολής του Μακράκη, να μάχεται για την ισοφάριση, οι στιγμές έντασης, οι διάλογοι και οι διαπληκτισμοί των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με αφορμή την τήρηση του fair play και άλλες φάσεις, οι νουθεσίες του διαιτητή, μετά τις «κεφαλιές» αντιπάλων, το υπέροχο ψαλιδάκι του Μακράκη των γηπεδούχων, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, οι καθοριστικές αποκρούσεις του τερματοφύλακα Τζήμα, του Βόλου, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, σε συνθήκη πίεσης των γηπεδούχων, τα δύο ακυρωθέντα γκολ (ένα για κάθε ομάδα), για υπόδειξη offside, με έγκαιρες πάντως υποδείξεις από τους βοηθούς, οι πανηγυρισμοί των νικητών στο τέλος, η διαιτητική τριάδα, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας των μελών της, η «kid εντεκάδα» της Πύδνας στην κερκίδα
Man of the match: ο Γ. Νικλητσιώτης, πέτυχε το δεύτερο καθοριστικό γκολ της ομάδας του, δημιούργησε, με τεχνική και φαντασία, μοίρασε μπάλες και έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί το ειδικό βάρος της θέσης μέσα στο γήπεδο, με εμπνεύσεις, συμμετοχικό και παραγωγικό παιχνίδι και δικαιούται τον τίτλο
Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου