Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Η μουσική τέχνη στην καθημερινότητα των δημοτικών χώρων

Ένα απτό δείγμα ενσωμάτωσης της μουσικής τέχνης στην καθημερινότητα των δημοτικών χώρων, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν σήμερα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κατερίνης δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι, πολίτες με φόντο το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Σε ένα πρωτότυπο μουσικό eventμε όχημα την Εστία Πιερίδων Μουσών, συντελεστές τον μαέστρο Ευθύμη Μαυρίδη (αρμόνιο), Διονύσιο Κουτουζίδη (βιολί) και σε μία εμφάνιση έκπληξη την υψίφωνο Γιούλη Καραγκούνη, αποδόθηκαν γνωστά κλασικά κομμάτια και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.


Είναι άλλωστε κοινά αποδεκτή και επιστημονικά τεκμηριωμένη η άποψη, ότι, η επίδραση της μουσικής είναι πολύ σημαντικήκαθώς βοηθά στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης και κατ΄ επέκταση στην αύξηση της παραγωγικότητας. Ένας άνθρωπος χαρούμενοςέχει καλύτερη διάθεση και όρεξη για δουλειά και δημιουργία.

Όπως σημείωσε σχετικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Στην εποχή των συνεχών αλλαγών και των πολιτισμικών προκλήσεων που βιώνουμε στη χώρα μας ενθαρρύνουμε ενεργά τη δημιουργία της τέχνης στους δημοτικούς χώρους,  ενεργοποιούμε τις καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου μας και ενισχύουμε τους δεσμούς και το διαρκή διάλογο της τέχνης με την ίδια την κοινωνία».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου