Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Κόκκινο λάχανο με μπρόκολο, φαρφάλες, μπέικον και κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας

Φωτογραφία: JESSICA MORFIS
Υλικά (για 6-8 άτομα)
  • 600 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 300 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκετάκια
  • 250 γρ. φαρφάλες (ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό )
  • 100 γρ. μπέικον, σε ψιλά καρέ
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας, χοντροτριμμένο
  • 40 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 30 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία


Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για περίπου 9-10 λεπτά. Ρίχνουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μπρόκολο. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει από τα περιττά λάδια.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και τον άνηθο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σκορπίζουμε το μπέικον και το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου