Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Εφαρμογή αντικαπνιστικής νομοθεσίας


Αποτέλεσμα εικόνας για Εφαρμογή αντικαπνιστικής νομοθεσίας 


       Οι έλεγχοι θα διενεργούνται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πιερίας, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές σε όλους τους Δημόσιους Χώρους (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιες Υπηρεσίες κλπ).

            Στους παραβαίνοντες τον νόμο θα επιβάλλονται τα κατά τον νόμο προβλεπόμενα πρόστιμα και ειδικότερα:


α. Στους πολίτες που καπνίζουν καθώς και στους υπεύθυνους η ιδιοκτήτες των χώρων ή καταστημάτων όπου διαπιστώνονται οι παραβάσεις του καπνίσματος (λόγω ανοχής/μη αποτροπής).
β. Στους υπεύθυνους ή ιδιοκτήτες των χώρων – καταστημάτων που δεν λαμβάνουν μέτρα αποτροπής του καπνίσματος (λ.χ. μη ανάρτηση σήματος απαγόρευσης σε εμφανή σημεία των χώρων ανά 15 τετραγωνικά μέτρα, ύπαρξη σταχτοδοχείων κτλ).
γ. Στους υπαλλήλους και προϊσταμένους των υπηρεσιών (Δημοσίου, Τραπεζών, Ιδρυμάτων, Φορέων, Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας κτλ) όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.
δ. Σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο παραβαίνει τη νομοθεσία διαθέτοντας παράνομα προς πώληση στην επιχείρησή του προϊόντα καπνού.
ε. Σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο παραβαίνει τη νομοθεσία διαφημίζοντας ή προωθώντας προϊόντα καπνού.

     Καλούνται οι επαγγελματικές ενώσεις – σωματεία, δημόσιος τομέας, φορείς κτλ, να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη και τους υπαλλήλους τους, για την τήρηση των διατάξεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.




Μ.Ε.Π.
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ



ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου