Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Τιμώντας τη μνήμη της Mary “Mimi” Lowrey





Με τη φύτευση ελιάς στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο πρόεδρος του ιδρύματος Δρ. Πάνος Κανέλλης και η έφορος Άννη Λεβή, τίμησαν τη μνήμη της MaryMimiLowrey, η οποία για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος και πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων.
Η MaryMimiLowrey γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1929 στο Locust Valley της Νέας Υόρκης. Ήταν το τρίτο από τα τέσσερα κορίτσια του Gordon Sohn Rentschler και της Mary Coolidge Atkins Rentschler  
Αποφοίτησε από το Vassar College το 1951. Μέσα από την εθελοντική εργασία, τη γενναιοδωρία και τις συμβουλές της προς τους νέους ανθρώπους, υποστήριζε με θέρμη την εκπαίδευση. Έγινε μέλος του Συμβουλίου των Εφόρων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής το 1975 και διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου την τετραετία 1996 - 2000. Επίσης, διετέλεσε μέλος διοίκησης πολλών εκπαιδευτικών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ. Γνώρισε τον σύζυγό της, Charlie, στο Κολέγιο, παντρεύτηκαν το 1952 και έμειναν μαζί για 64 χρόνια. Η MaryMimiLowrey «έφυγε» πλήρης ημερών στις 26 Νοεμβρίου 2016.
Όσοι είχαν τη χαρά και την τιμή να την γνωρίζουν, κάνουν λόγο για μία δυναμική γυναίκα, που αγαπούσε ιδιαίτερα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή (την οποία επισκεπτόταν κάθε χρόνο) και είχε συμβάλει τα μέγιστα για τη συγκέντρωση των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που απαιτήθηκαν για την ανακατασκευή του επιβλητικού Princeton Hall, μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1978. Αυτός ήταν ο λόγος που το 1986 η  MaryMimiLowrey ήταν αυτή που έκοψε την κορδέλα του
 



ανακαινισμένου Princeton Hall. Η δενδροφύτευση «εις μνήμην» της MaryMimiLowrey πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο σχετικής δράσης που γίνεται κάθε χρόνο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Άλλωστε, το δέντρο αποτελεί ζωντανό σύμβολο αιωνιότητας, αλλά και προσφοράς και σεβασμού στο πνεύμα ενός αγαπημένου προσώπου που έχει φύγει. Για περίπου έναν αιώνα, μετά από την ευγενική παράκληση των φίλων που έχουν χάσει κάποιον συγγενή, φίλο ή συνάδελφο, οι μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής συνεχίζουν να φυτεύουν ένα δέντρο «εις μνήμην» στους χώρους της. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου της Σχολής, τελέστηκε μνημόσυνο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση. Οι μαθητές της Σχολής, μαζί με τις οικογένειες των εκλιπόντων και τους δωρητές φύτεψαν ένα δέντρο «εις μνήμην». Η χειρονομία αυτή καταγράφεται στο «Βιβλίο των Αναμνήσεων», που φυλάσσεται στο παρεκκλήσι της Σχολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου