Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πιερικός Αστήρ Κ. Αγιάννη-Αναγέννηση Σφενδάμης 2-3

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

Σιρόπι με «άρωμα Σφενδάμης» κέρασε τον Πιερικό Αστήρ η Αναγέννηση (3-2), παρότι φιλοξενούμενη στον Κάτω Αγιάννη, στη νέα viral αποκλειστικότητα του Μetrosport.gr και δυναμίτισε την κορυφή του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, σε μία μυθική αναμέτρηση πρωτοπόρων σε όλα τα επίπεδα, στην 23η στροφή του μαραθωνίου για την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Η Αναγέννηση, με μικρούς σε ηλικία παίκτες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ξεκίνησε δυναμικά, με επιθετικογενή προσανατολισμό, ο Πιερικός όμως ευτύχησε να προηγηθεί με αεροπλανικό κόρνερ του Καλαϊτζίδη -με τη «συνδρομή» και του αντίπαλου τερματοφύλακα-. Το γκολ της ισοφάρισης για την Αναγέννηση σημείωσε ο αρχηγός Τσαντεκίδης, με «follow up» από κεφαλιά στο δοκάρι, με το παιχνίδι στη συνέχεια να παίρνει άγρια ομορφιά. Οι παίκτες της Σφενδάμης πήραν την κατοχή στο χώρο του κέντρου, είχαν διψήφιο αριθμό τελικών στην εστία, με τον Κάτω Αγιάννη να αμύνεται, να προσπαθεί να βρει την ισορροπία του και να μειώσει τις αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές, χάνοντας την ευκαιρία με το δοκάρι, σε σουτ φάουλ του Καλαϊτζίδη, να προηγηθεί, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού (με καταπληκτικό «αλά Ντέμη Νικολαΐδη» γυριστό ψαλιδάκι στο rebound του Δημόπουλου, που υποδείχθηκε offside και αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα).
Στο 2ο ημίχρονο, μετά από αλλεπάλληλες ευκαιρίες, η Σφενδάμη προηγήθηκε με τον Μαυρομάτη και τον Στεφανίδη (3-1). Ο Στεφανίδης μάλιστα πέτυχε το «γκολ της ζωής του», -με το αριστερό, παρότι δεξιοπόδαρος- με σέντρα σουτ «μπανάνα», έχοντας βέβαια και την εύνοια της τύχης και έγειρε την πλάστιγγα του παιχνιδιού στην πλευρά της Σφενδάμης. Ο Πιερικός κατόρθωσε να μειώσει με το 2ο γκολ του Καλαϊτζίδη και να κάνει την ύστατη προσπάθεια μέχρι το τέλος για να ισοφαρίσει, πιέζοντας την αντίπαλη εστία και με στημένες μπάλες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 
Highlights: οι φίλαθλοι των δύο ομάδων -με πολλά παιδιά και γυναίκες να βρίσκονται ανάμεσά τους-, οι πανηγυρισμοί του Στεφανίδη, με και χωρίς φανέλα και το 100στάρι από την αφετηρία… μέχρι τον τερματισμό και τον εναγκαλισμό με τον προπονητή της ομάδας, η ατάκα φιλάθλου της Σφενδάμης: «Παύλε, η εκπομπή βγήκε σήμερα», για τον σκόρερ Τσαντεκίδη, η απόκρουση του τερματοφύλακα Οκουκτσόγλου του Κάτω Αγιάννη στο 1-1 αλλά και η κεφαλιά του, εν είδει στόπερ, στο 2ο ημίχρονο, οι διαμαρτυρίες των παικτών για τις διαιτητικές υποδείξεις και οι ατάκες έκρηξης εκατέρωθεν, οι νουθεσίες του διαιτητή και η επιχείρηση «καθαρά χέρια», κυρίως πριν την εκτέλεση των στημένων, οι αντεπιθέσεις της Σφενδάμης στο μεγάλο χώρο και φυσικά, last but no least, ο διάλογος και τα επικά παρεπόμενά του για το… λήμμα «κυρίζι» που θα συζητηθεί! (γλωσσολογικά η λέξη προέρχεται από το τουρκικό gheriz, που σημαίνει «αφελής, ιδανικό θύμα απάτης»!), με το διαιτητή να σβήνει τις εστίες, κιτρινίζοντας τους «συνδαιτημόνες» του γλωσσολογικού, "γαλλικού" κατά βάση, συμποσίου και τις ατάκες να πέφτουν κυριολεκτικά βροχή…, με τη λογική όλων εκατέρωθεν να δείχνει πάντα τον αντίπαλο!, η λύση στο δράμα (deus ex machina), που ήρθε, με παιγνιώδη τρόπο, από την κερκίδα «ο λάινσμαν φταίει, δεν ακούει τίποτα!»...
Μan of the match: ο «ψηλός κι ο κοντός», ο Ινρ. Στάμρε (ως κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών των συμπαικτών του) και ο Π. Στεφανίδης (και για το ανεπανάληπτο οσκαρικό γκολ που πέτυχε) δικαιούνται τον τίτλο, με τον ψηλό πάντως ν’ αποτελεί το «κόκκινο πανί» για τους γηπεδούχους και μετά τη λήξη του αγώνα για… λεκτικούς και συμπεριφορικούς λόγους στη διάρκεια του ματς (τραγική ειρωνεία συνιστούν οι ομοιότητες και οι διαφορές με το… Πέλκας Gate, που έλαβε χώρα την ίδια στιγμή στο γήπεδο της Τούμπας και όλοι μάθαμε μετά!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου