Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κατερίνη



          Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κατερίνη τιμώντας όλους εκείνους του Ήρωες του 1821 που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δυο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.


          Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στο Μνημείο του Γεωργάκη Ολύμπιου,  ως τοπικού ήρωα και πρωτεργάτη της Επανάστασης, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Πιερίας Στέφανο Μπιτόπουλο, από μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας και του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, της Νέας Δημοκρατίας Πιερίας, του ΠΑΣΟΚ Πιερίας και του ΛΑΟΣ Πιερίας, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Δήμου Κατερίνης, από εκπροσώπους του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης “Ο ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ”, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κατερίνης “Οι Νοσταλγοί της Παράδοσης”, του Συλλόγου Κοκκινοπλητών Πιερίας “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ”  και από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας “Το ΞΑΘΕΡΙ “.

          Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 με την επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως  στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με το Ιερατείο της πόλης. Μετά τη Θεία Λειτουργία η εκπαιδευτικός του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κα Ζωή Κουτσουρά εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο.

          Στη συνέχεια το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, την εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων βουλευτή Πιερίας κα Ελισάβετ Σκούφα, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον εκπρόσωπο της ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, τον Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, από εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Πιερίας, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πιερίας, της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας και του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΔΕΣ – ΠΑΟ. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

          Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Κατερίνης, του Σώματος   Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης,  των Προσκόπων και των πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας. Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από πολιτιστικούς συλλόγους της Πιερίας στην Πλατεία Ελευθερίας. 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου