Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Προχωρά η συνεργασία των Δήμων Πύδνας – Κολινδρού, Αλεξάνδρειας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη Δ.Ε.Η. α.ε.




Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου σύσκεψη του Δημάρχου Πύδνας –Κολινδρού κ. Ευάγγελου Λαγδάρη με κλιμάκιο  υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ.
Η επίσκεψη των στελεχών της ΔΕΗ α.ε. στο Αιγίνιο είχε σαν αντικείμενο την εξέταση της πρότασης του Δήμου για σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων Πύδνας –Κολινδρού και Αλεξάνδρειας  , της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΗ α.ε. για την εκπόνηση των μελετών κατασκευής φραγμάτων στα ρέματα «Κρασοπούλι» και «Ντεπόνιτσα».

Τόσο ο Διευθυντής υδροηλεκτρικής παραγωγής κ. Ιωάννης Αργυράκης όσο και ο Διευθυντής συγκροτήματος υδροηλεκτρικών σταθμών  Αλιάκμονα κ. Αλέξανδρος Καραγιαννίδης δήλωσαν ότι την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα κλιμάκιο τεχνικών- μελετητών θα επισκεφθεί τους υποδεικνυόμενους χώρους για μακροσκοπική εξέταση αυτών.
Σημαντικό είναι ότι σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού με τον Περιφερεάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα  όπου εξετάστηκε η πρόταση της σύναψης της προαναφερόμενης προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας ώστε να εκπονηθούν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες και να «ωριμάσουν»  σύντομα τα προτεινόμενα φράγματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου