Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Τα πλουσιότερα κράτη του πλανήτη

Τα πλουσιότερα κράτη του πλανήτη

Στη δημοσιότητα έδωσε το «Global Finance Magazine» τη λίστα με τα πλουσιότερα κράτη του πλανήτη. Η κατάταξη έγινε με βάση στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μεταξύ άλλων υπολογίζονται το ΑΕΠ, το κατά κεφαλήν εισόδημα και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. 


Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται το Λουξεμβούργο, το οποίο παρά τις αναταράξεις από το σκάνδαλο των LuxLeaks, συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους φορολογικούς «παραδείσους»​
Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Κατάρ, το οποίο προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Μουντιάλ του 2022, συνεχίζοντας τα ανοίγματα στο real estate και τα χρηματοπιστωτικά. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο αραβικό κράτος διαμορφώνεται στα 129.726 δολάρια. Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται το Λουξεμβούργο, το οποίο παρά τις αναταράξεις από το σκάνδαλο των LuxLeaks, συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους φορολογικούς «παραδείσους».

H Ελλάδα βρίσκεται στην 51η θέση της λίστας, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 26.809 δολάρια. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι τα 15 από τα 30 πλουσιότερα κράτη στον κόσμο ανήκουν στην Ευρώπη. 

http://www.zougla.gr

Αναλυτικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου