Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ- ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο από 19/4/2017 άρθρο γνώμης του κ. Αντώνη Νταγλιούδη


Αποτέλεσμα εικόνας για δήμου Πύδνας –Κολινδρού  
Η λήψη του δανείου των 754.420€ για αγορά τεσσάρων (4) απορριμματοφόρων και λοιπού εξοπλισμού για τον αποχιονισμό ,την καθαριότητα και την κατασκευή μικρών  τεχνικών έργων, που αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύδνας-Κολινδρού ,αποτελεί μοναδική λύση ώστε να απαλλαγεί ο δημοτικός προϋπολογισμός από το δυσβάστακτο μέσο ετήσιο κόστος επισκευών-πλην συντηρήσεων ,ορθώς επισημαίνεται , που ανέρχεται στο ποσό των 60.000€ τα τελευταία έξι χρόνια ,αποτέλεσμα της φθοράς του στόλου των  απορριμματοφόρων και παρά την άοκνη προσπάθεια της δημοτικής αρχής για περιστολή της δαπάνης.

         Την αναγκαιότητα αυτή αντελήφθη η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ,
η συμπολίτευση και τρεις εκ των  τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης και συναίνεσαν στην λήψη του δανείου , αφού τα αιτήματά μας στην περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών για υπαγωγή σε σχετικό πρόγραμμα αντικατάστασης των απορριμματοφόρων δεν τελεσφόρησαν.
      Η διαφοροποίηση της πρότασης της παράταξης του κ. Νταγλιούδη (Βόρεια Πιερία-Δημοκρατία-Ανάπτυξη), την οποία και ο ίδιος συν διαμόρφωσε, έγκειται όχι στην αναγκαιότητα του δανείου αλλά στο ύψος του , προτάθηκε η αγορά τριών αντί τεσσάρων απορριμματοφόρων, συνολικού ποσού 500.000€ , πρόταση που απορρίφθηκε από το σώμα, το οποίο  έλαβε υπόψη του τις ανάγκες του εγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου. Ο εξοπλισμός για τον αποχιονισμό ,την καθαριότητα και την κατασκευή μικρών  τεχνικών έργων είναι επίσης απαραίτητος για την πολιτική προστασία και την υλοποίηση μικρών τεχνικών  παρεμβάσεων από το υπάρχον εργατοτεχνικό προσωπικό.
     Τέλος, τα δάνεια, κατά τη γνώμη μας, δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται apri-ori, είναι χρήσιμα όταν συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στη δημιουργία υποδομών  και επικίνδυνα όταν διατίθενται για έργα περιττά ή για καταναλωτική χρήση.  


Αιγίνιο, 20-04-2017
                                                                       ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου
                                                                                  δήμου Πύδνας –Κολινδρού


                                                                                   Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου