Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ

            ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο Εσπερινός της Αναστάσεως - Δεύτερη Ανάσταση ή Εσπερινός της Αγάπης και η ανάγνωση του Ευαγγελίου σε διάφορες γλώσσες και διαλέκτους.

Την Κυριακή του Πάσχα η Εκκλησία αφήνει πίσω τον πόνο, τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης και διακηρύττει την ελπίδα και την αγαλλίαση που φέρει η Ανάσταση.
 Η Ανάσταση
διαλαλεί την αναλλοίωτη Αλήθεια.
ΕΤΣΙ ΧΘΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ στις 10 π.μ. μετά την ακολουθία και την ανάγνωση σε τέσσερις γλώσσες στον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ - ξεκινήσαμε, εν πομπή ο Θανάσης, κρατώντας τη Ανάσταση, οι καλλίφωνοι ψάλτες μας, ΟΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ο λαός, για την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, σήμερα έδρα της νέας, αλλά μικρής και απαραίτητης ενορίας - πρώην εξωκλήσι - όπου μας περίμεναν πιστοί με αναμμένες λαμπάδες και οι ΄Αγιοι Επίτροποι, προσκυνήσαμε την εικόνα της Αναστάσεως, μας μοίρασε πασχαλινά κόκκινα αυγά ο παπα - Μιχάλης μας, ανταλλάξαμε ευχές και επιστρέψαμε στον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, για να ξαναπάμε στον Άγιο Γεώργιο την παραμονή της Θείας Αναλήψεως, μαζί με την Ανάσταση ....΄Ετσι έκαναν εκατοντάδες χρόνια οι πρόγονοί μας.

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

http://pieriki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου