Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου του Β' Κοιμητηρίου Κατερίνης

 

          Η Ανάσταση του Λαζάρου και η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι δύο εορτές με κοινό θεματικό περιεχόμενο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι, και για τις δύο ημέρες χρησιμοποιείται κοινό απολυτίκιο.
          Το Σάββατο 8 Απριλίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου στο Β΄ Κοιμητήριο Κατερίνης. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

          Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο εορτών αλλά και στην επικαιρότητα τους. Τόνισε ότι ο εορτασμός του Πάθους και της Αναστάσεως του Χριστού δεν θα πρέπει να περιοριστεί στον εθιμικό ή συναισθηματικό χαρακτήρα, αλλά να επεκταθεί σε μια βιωματική κατάσταση, που μπορεί να δώσει στον σύγχρονο άνθρωπο

διέξοδο στην πνευματική και ηθική κρίση που αντιμετωπίζει, καθώς και την προοπτική της Αναστάσεως. Προέτρεψε, τέλος, τα εκκλησιάσματα να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που μας δίνει, ακόμη μια χρονιά, ο Θεός, με σκοπό να αγαπήσουμε τον Θεό, να πιστέψουμε στον Παθόντα και Αναστάντα Κύριο και να έλθουμε πιο κοντά στον συνάνθρωπό μας.
          Στην πανήγυρη του Β΄ Κοιμητηριακού Ναού Κατερίνης παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και πλήθος προσκυνητών.
          Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, πολυμελές κλιμάκιο παιδιών και ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης, λεγόμενοι «Λαζαρίνες», ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και κρατώντας καλάθια με λουλούδια, επισκέφθηκαν το Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου