Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α. : Μειώσεις στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο Τιμολόγιο Πολυτέκνων της ΔΕΗ


 Αποτέλεσμα εικόνας για Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και τους πολύτεκνους που διαθέτουν μετρητή νυχτερινής κατανάλωσης με απαλλαγή τους από τη χρέωση για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, καθώς και σειρά ρυθμίσεων για τη βελτίωση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από παρεμβάσεις σε ΔΕΗ και Υπουργείο καθώς και από την υπ' αριθμ. 406/17.10.2016 ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφουν μεταξύ άλλων και οι βουλευτές Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα, και Στέργιος Καστόρης.

Ειδικότερα, με σχετική διάταξη στο σχέδιο νόμου για τις «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητείται τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, 10 και 11 Απριλίου, στην Ολομέλεια της Βουλής (θα ακολουθήσει η έκδοση υπουργικής απόφασης), ενσωματώθηκε διάταξη βάση της οποίας το σύνολο των καταναλώσεων των δικαιούχων του ΚΟΤ και του Τιμολογίου Πολυτέκνων, απαλλάσσεται από τη χρέωση Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) μέχρι τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης, που ισχύουν για κάθε κατηγορία δικαιούχων. (Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ίσχυε η απαλλαγή από τις χρεώσεις ΥΚΩ μόνον για τις καταναλώσεις ημέρας, με αποτέλεσμα να μην επωφελούνται οι δικαιούχοι του KOT, που διέθεταν και μετρητή νυχτερινής κατανάλωσης, από τις προβλεπόμενες εκπτώσεις στο σύνολο της κατανάλωσης τους).
Επιπλέον, προωθούνται αλλαγές που θα προβλέπουν τα εξής:
-Συμπερίληψη και της νυχτερινής κατανάλωσης στην τιμολόγηση του ΚΟΤ, εφόσον η συνολική κατανάλωση (ημερήσια και νυχτερινή) δεν υπερβαίνει τις μέγιστες kWh που έχουν οριστεί για κάθε κατηγορία δικαιούχου.
-Όσοι υπερβαίνουν τα όρια κατανάλωσης που έχουν τεθεί για τις επιμέρους κατηγορίες δικαιούχων ΚΟΤ δεν θα χάνουν τη χαμηλή χρέωση, αλλά θα τιμολογούνται με το κανονικό τιμολόγιο -ημερήσιο ή νυχτερινό- μόνο για τις υπερβάλλουσες κιλοβατώρες.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι δικαιούχοι του ΚΟΤ αντιστοιχούν σε 645.262 μετρητές. Νέες αιτήσεις για ένταξη στο ΚΟΤ υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.
«Η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, μέσω της μεγαλύτερης δυνατής ελάφρυνσης των οικονομικά ασθενέστερων καταναλωτών συνιστά πάγια επιδίωξη του ΥΠΕΝ», επισημαίνει το υπουργείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου