Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

17 Μάη Απεργιακός Ξεσηκωμός!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΙΥΝ ΠΙΕΡΙΑΣ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή,
Τη λεγόμενη «επιστροφή στην κανονικότητα» αποκαλύπτουν τα 140 προαπαιτούμενα που απορρέουν από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους θεσμούς. Κανένας εργαζόμενος δεν εξαιρείται από την καθολική επίθεση στα εργασιακά.
Στο ήδη υπάρχον αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση, προστίθενται νέα αντεργατικά μέτρα με τα οποία, όπως ακούσαμε δια στόματος πρωθυπουργού, θα επιτευχθεί ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον. Το εργασιακό περιβάλλον όμως όχι μόνο δε θα είναι ελκυστικό, αλλά προβλέπεται τουλάχιστον αποκρουστικό.
Οι μεγαλοεργοδότες τρίβουν τα χέρια τους
Τα μέτρα για τα εργασιακά ζητήματα που θα έρθουν στη βουλή για ψήφιση δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Οι απαιτήσει των εργοδοτικών ενώσεων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, κλπ) θα πιάσουν τόπο και θα εφαρμοστεί ένας προς έναν ο κάθε αντεργατικός νόμος που θα μας μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους, αν δεν αντισταθούμε οργανωμένα. Το πακέτο των μέτρων, που βαδίζει στα χνάρια των ευρωπαϊκών προτύπων περιλαμβάνει: παγίωση του διαχωρισμού των εργαζομένων ανάλογα με την ηλικία και τους άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, την ουσιαστική κατάργηση της Κυριακής αργίας με τη λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, τις ομαδικές απολύσεις, τη γενίκευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, το έμμεσο λοκ άουτ (σε ημέρες απεργίας δε θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι που ΔΕΝ απεργούν), το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.
Οι εργαζόμενοι να μην τρέφουν αυταπάτες
Το έργο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού καλά κρατεί. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), ζητάει να μην καταργηθεί η Κυριακή αργία αφού αυτό δε θα ήταν, κατά τα λεγόμενα της, εμπόδιο για την υλοποίηση του υπόλοιπου αντιλαϊκού πακέτου. Γνώριμη σ’ εμάς και η στάση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ), που αρέσκετε στο να βγάζει ανακοινώσεις κάθε φορά που υπάρχει απεργία, έτσι για να βγει από την υποχρέωση, χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο για την επιτυχία της, ανακόπτοντας ριζοσπαστικές αντιδράσεις εργαζομένων, κλπ.
Στις 17ης Μάη Απεργούμε όλοι
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η επίθεση που δεχόμαστε απαιτεί οργανωμένη απάντηση! Πόσο ακόμα θα μας κυριεύει ο φόβος; Η υποχώρηση και η στάση αναμονής συνιστά αποδοχή και συνενοχή. Η δική μας σιωπή είναι που συμβάλλει στον εργασιακό μεσαίωνα που θα βρούνε μπροστά τους τα παιδιά μας. Η ευθύνη βαραίνει τον καθένα μας ξεχωριστά και η απάντηση στα κοράκια του μεγάλου κεφαλαίου και όσων τους υπηρετούν, πρέπει να είναι μαζική. Στις 17 Μάη να ερημώσουν τα εργοστάσια, τα σούπερ μάρκετ, τα γραφεία. Λέμε όχι στην απογοήτευση! Παίρνουμε θέση ενεργά και οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στους δυνάστες μας. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος μπροστά στη διεκδίκηση των απωλειών και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. 
Βάζουμε μπροστά τα αιτήματά μας και παλεύουμε για:
§  Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα
§  Να γίνει νόμος του κράτους η πρόταση που καταθέσαμε στη βουλή για υποχρεωτική ισχύ των Κ.Σ.Σ.Ε, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές
§  Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις
§  Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ
§  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας
§  Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
§  Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή
Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα!
Την Τετάρτη 17 Μάη στις 10:30πμ ημέρα γενικής απεργίας, σταματάμε τις μηχανές, κλείνουμε τα ταμεία, κλειδώνουμε τα γραφεία και Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.ΑΜ.Ε στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Την Πέμπτη 18 Μάη, δεύτερη μέρα συζήτησης και ψήφισης του αντιλαϊκού πακέτου μέτρων στη βουλή, συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στις 6:30μμ στο σιντριβάνι-πλατάνι.
Οργάνωση και αγώνας παντού, να ‘ρθουν τα πάνω κάτω!

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου