Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

                                  


Ημέρα πένθους, μνήμης και περισυλλογής για τον απανταχού Ελληνισμό αλλά και για την ανθρωπότητα. Η  Γενοκτονία  του Ποντιακού Ελληνισμού, μας θλίβει και μας θυμίζει τον πόνο που βίωσαν οι Έλληνες του Πόντου.

Με τον πρέποντα σεβασμό τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, προσευχόμαστε στη μνήμη των αθώων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, εκπληρώνοντας ένα εθνικό και ιστορικό καθήκον.
Η Επέτειος της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί ημέρα οδύνης, τιμής και όχι λήθης.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός, άξιος και αξιοπρεπής, παρά την προσφυγιά του κατάφερε και έμεινε ενωμένος, ανασυγκρότησε τις δυνάμεις του και διατήρησε άσβεστη την παράδοση, τη γλώσσα, την ιστορία, τα ήθη και έθιμα, την προσήλωσή του στις αξίες της οικογένειας και της πατρίδας και το σπουδαίο πολιτισμό του στις νέες ΄΄πατρίδες΄΄ που εγκαταστάθηκε, προσφέροντας, δημιουργώντας και αποδεικνύοντας το μεγαλείο της ποντιακής ψυχής.

Περισσότερο από ποτέ, σήμερα, αυτή η επέτειος μας δίνει δυνατά μηνύματα αντίστασης και αλληλεγγύης. Η ιστορία δεν παραγράφεται, η  ιστορική μας γνώση, πρέπει να αποτελέσει το φάρο που θα καθοδηγήσει τις επόμενες γενιές.

Χρέος και ιερό καθήκον όλων μας, στις ψυχές που περιμένουν δικαίωση, να διατηρήσουμε ζωντανά τα διδάγματα του παρελθόντος.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου