Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Η Λαϊκή Επιτροπή  Κατερίνης σας καλεί να πάρετε μαζικά μέρος στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία  Ελευθερίας της Κατερίνης. 

Τελικά η σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη 2η αξιολόγηση κατέληξε σε 4ο μνημόνιο. Ένα  μνημόνιο που έχει τις ευλογίες του ΣΕΒ,  των επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι εκφράζονται μέσω των αστικών κομμάτων που ψήφισαν τα προηγούμενα μνημόνια.
Δεν είναι τυχαίο οτι η Ν.Δ. δηλώνει ευθαρσώς οτι το κράτος έχει συνέχεια, οτι δε θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά θα τα εφαρμόσει. Όπως επίσης και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε..  Δε λένε τίποτα για την ουσία των μέτρων, άλλα φωνασκούν για επιμέρους ζητήματα και ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για να εξαπατήσουν το λαό.
Το νέο μνημόνιο έχει νέα  βάρβαρα μέτρα  τα οποία θα ρίξουν πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση τη  λαϊκή οικογένεια. Τα μέτρα που περιλαμβάνει  το νέο μνημόνιο είναι κόλαση για το λαό και θα προστεθούν στα άλλα μέτρα των μνημονίων που είναι σε εξέλιξη. Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει: Αύξηση της φοροληστείας, μείωση σε μισθούς και συντάξεις, παραπέρα ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, μείωση επιδομάτων, μείωση των δαπανών για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, κ.α. Ενώ  η ενέργεια, το νερό, οι δρόμοι, η έρευνα, το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, παραδίδονται στα χέρια των επιχειρηματικών  ομίλων.
Αυτήν η πολιτική που υπηρετεί τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για ακόμα περισσότερα κέρδη, πρέπει να συναντήσει την οργανωμένη αντίσταση του λαού  βγαίνοντας στο δρόμο, απαιτώντας εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να πάρει  μέτρα ανακούφισης για το λαό. Τέτοια είναι: Η  επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα με όλες τις απώλειες. Η  κατάργηση της φοροληστείας.  Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους. Δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής  μεταφοράς για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους, τους   χαμηλοσυνταξιούχους. Να απαγορευτεί με νόμο η διακοπή παροχής ρεύματος και νερού σε οικογένειες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις της  πρώτης κατοικίας και των τραπεζικών λογαριασμών της λαϊκής οικογένειας. Την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που κρατά στα χέρια του τον πλούτο που παράγει ο λαός.  Να φορολογηθούν με 45% οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κεφαλαιοκράτες. 
Αυτά είναι μερικά μόνο μέτρα που θα ανακουφίσουν το λαό που εδώ και 8 χρόνια τον έχουν οδηγήσει στο σφαγείο για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Για το λόγο αυτό  χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός, στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και τους διαχειριστές τους.  
Στο δρόμο της λαϊκής αντίστασης και πάλης!
Καλούμε το λαό σε γενικό ξεσηκωμό!
Πάρτε μαζικά  μέρος στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 17 ΜΑΗ στις 10:30πμ στην πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης
και
στις 18 ΜΑΗ στο συλλαλητήριο στο πλατάνι σιντριβάνι στις 6:30μμ, που καλούν το ΠΑΜΕ, τα ταξικά Συνδικάτα, οι Επιτροπές Αγώνα και οι συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου