Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ο τελικός με τη γλώσσα των ρεκόρ

Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης συγκρούονται και τα στατιστικά παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης

Η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα αλλά οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια... Αλληλοσυγκρούομενα αλλά η αλήθεια είναι πως τα στατιστικά και τα ρεκόρ ενόψει του τελικού του Champions League ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, παρουσιάζουν τρομερό ενδιαφέρον.

Η Ρεάλ χρειάζεται ακόμη ένα γκολ για να φτάσει τα 500 στις φάσεις ομίλων και νοκ άουτ στο Champions League.
Ο Ντάνι Άλβες χρειάζεται ακόμη μία συμμετοχή για να φτάσει τις 100 στη διοργάνωση. Αν τα καταφέρει, θα γίνει ο 31ος παίκτες με 100+ συμμετοχές.
Η Γιουβέντους παραμένει η μοναδική αήττητη της φετινής διοργάνωσης, με το σερί 12 αγώνων να είναι το καλύτερο στην ιστορία της. Αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα γίνει η έβδομη που το κάνει χωρίς ήττα και η πρώτη μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο 2008.
Η Ρεάλ έχει κερδίσει όλους τους τελικούς της στο Champions League, ενώ η Γιουβέντους έχει τους περισσότερους χαμένους (4).
Η Ρεάλ διεκδικεί το δεύτερο συνεχόμενό της τρόπαιο.
Ο Ζινεντίν Ζιντάν προσπαθεί να γίνει ο πρώτος προπονητής που κερδίζει δύο συνεχόμενα Champions League. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και ο Σέρχιο Ράμος ως αρχηγός.
Κριστιάνο Ρονάλντο και Σέρχιο Ράμος φιλοδοξούν να γίνουν οι πρώτοι παίκτες που σκοράρουν σε τρεις τελικούς Champions League.
Αν η Γιουβέντους κατακτήσει το τρόπαιο θα γίνει μόλις η όγδοη ομάδα που κάνει τρεμπλ. Η τελευταία που το είχε καταφέρει ήταν η Μπαρτσελόνα το 2015.
Αν η Ρεάλ κατακτήσει το τρόπαιο στο Κάρντιφ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα πιάσει τον Κλάρενς Ζέεντορφ στην κορυφή της σχετικής λίστας με τέσσερις κατακτήσει.
Αν η Γιουβέντους φτάσει στην κατάκτηση, ο Μπουφόν θα γίνει ο γηραιότερος τροπαιούχος σε ηλικία 39 ετών και 126 ημερών.
Αυτό θα είναι το 19ο παιχνίδι για το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League ανάμεσα στην Γιουβέντους και στην Ρεάλ. Είναι το δεύτερο πιο «συχνό» ζευγάρι μετά το Ρεάλ – Μπάγερν (24).
Η ισορροπία στο ζευγάρι είναι απόλυτη, με τις ομάδες να μοιράζονται από 8 νίκες. Στον μοναδικό τους τελικό, όμως, το 1998 η Ρεάλ είχε κερδίσει με 1-0 χάρη στο γκολ του Μιγιάτοβιτς.
Η Ρεάλ έχει κερδίσει τους 11 από τους 15 τελικούς της σε Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League.
H Ρεάλ κατάφερε να σκοράρει σε όλα της παιχνίδια φέτος στο πρωτάθλημα (38) για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σε όλες τις διοργανώσεις το σερί έχει φτάσει στα 64 παιχνίδια.
Η Γιουβέντους έχει δεχθεί μόλις 3 γκολ φέτος στη διοργάνωση και αν κρατήσει το μηδέν και στον τελικό, θα έχει κάνει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών (έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια).
Η Ρέαλ έχει το ρεκόρ συνεχόμενων τελικών στην ιστορία της διοργάνωσης, όταν ακόμα ήταν Κύπελλο Πρωταθλητριών. Οι Μαδριλένοι έδωσαν το παρών στους τελικούς από το 1956 μέχρι το 1960. Το ρεκόρ συνεχόμενων τελικών στο Champions League μοιράζονται Γιουβέντους και Μίλαν (από 3).
Τα περισσότερα γκολ σε τελικό ήρθαν στη νίκη της Ρεάλ επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 7-3 το 1960.

Άλλα ενδιαφέροντα ρεκόρ των τελικών

Το πιο γρήγορο γκολ σε τελικούς είναι εκείνο του Μαλντίνι το 2005 στα 51 δευτερόλεπτα.
Οι μοναδικοί παίκτες που έχουν αποβληθεί σε τελικό είναι οι Λέμαν (2006) και Ντρογκμπά (2008).
Μόλις ένα αυτογκόλ είχαμε στην ιστορία των τελικών. Το πέτυχε ο Αντόνιο Ραμάγιετς στον τελικό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και στην Μπενφίκα το 1961.
Ο πιο νεαρός πρωταθλητής παραμένει ο Αντόνιο Σιμόες, που κατέκτησε τον τίτλο με την Μπενφίκα το 1962 σε ηλικία 18 ετών και 139 ημερών.
Ο Χέντο παραμένει ο παίκτης με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία. Κατέκτησε έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών με τη φανέλα της Ρεάλ. Ο Αφρέντο Ντι Στέφανο είναι εκείνος με τους περισσότερους τελικούς (7).
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου