Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Νέοι και νέες της Κατερίνης στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων



«Ο αθλητισμός ενώνει» είναι το μήνυμα που θα στείλουν σε όλο τον κόσμο ως πρεσβευτές της ειρήνης και του ευ αγωνίζεσθαι νέοι και νέες του Δήμου μας, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων (Μαθητιάδα), στο Klagenfurt της Αυστρίας.

Η πολυμελής αποστολή αθλητών – αθλητριών ηλικίας 12 έως 18 ετών αναχώρησε από την Κατερίνη σήμερα το απόγευμα, με προορισμό τη μικρή Ολυμπιάδα (UNITED WORLD GAMES), στην οποία ο Δήμος Κατερίνης, με αφορμή την αδελφοποίησή του με το Moosburg της Αυστρίας έχει την τιμή να εκπροσωπεί τη χώρα μας, με την συμμετοχή 100 και πλέον νέων αθλητών – αθλητριών.


«Συνιστά ιδιαίτερη τιμή για την πόλη της Κατερίνης, η εκπροσώπηση της χώρας μας στην Παγκόσμια Μαθητιάδα. Όπως γνωρίζετε με την πόλη Moosburg της συγκεκριμένης χώρας μας συνδέουν 22 χρόνια δημιουργικής συνεργασίας. Σας συνοδεύουν οι ευχές όλων των δημοτών, για κάθε επιτυχία σε μία παγκόσμιας εμβέλεια διοργάνωση, που  αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός έχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη και την συναδέλφωση των λαών» σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης απευθυνόμενος στα μέλη της αποστολής, κατά την αναχώρησή τους από την πόλη μας.




Όπως είναι γνωστό, η Παγκόσμια Μαθητιάδα, διοργανώνεται το χρονικό διάστημα  22 έως 25 Ιουνίου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 40 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).


Την αποστολή στην Αυστρία συνοδεύουν: η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, προπονητές κ.α.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου