Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Στριφτό με σολομό, φασολάκια και κρέμα


Στριφτό με σολομό, φασολάκια και κρέμα
Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά

-500 γρ. στριφτό
-350 γρ. σολομό φρέσκο σε μικρά κομμάτια
-200 γρ. φασολάκια φρέσκα
-1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
-1/2 ποτήρι κρασί λευκό
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-250 γρ. κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση



Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα τελευταία 4 λεπτά ρίχνουμε μέσα και τα φασολάκια. Σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό όπου έβρασαν. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι στο λάδι το σκόρδο με το φινόκιο για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε το φινόκιο και πετάμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον βάζουμε στο ίδιο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ τηγάνι με τα φασολάκια, το φινόκιο και τον σολομό με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου