Υλικά για 4 άτομα Προετοιμασία 15 λεπτά Μαγείρεμα 15 λεπτά
Υλικά
-500 γρ. στριφτό
-350 γρ. σολομό φρέσκο σε μικρά κομμάτια -200 γρ. φασολάκια φρέσκα -1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 φινόκιο σε λεπτές φέτες -1/2 ποτήρι κρασί λευκό -1 λεμόνι (το ξύσμα του) -1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού -250 γρ. κρέμα γάλακτος -αλάτι, πιπέρι |
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα τελευταία 4 λεπτά ρίχνουμε μέσα και τα φασολάκια. Σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό όπου έβρασαν. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι στο λάδι το σκόρδο με το φινόκιο για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε το φινόκιο και πετάμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον βάζουμε στο ίδιο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ τηγάνι με τα φασολάκια, το φινόκιο και τον σολομό με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου