Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Το «καράβι» του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Κ.Π.Καβάφης

Το φετινό εκπαιδευτικό ταξίδι του σχολείου περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, που λειτουργούν ως αφορμή συνεργασίας και  δημιουργικότητας, ως πηγή χαράς και ευαισθητοποίησης όλων μας. Μια τέτοια δραστηριότητα στο πλαίσιο του Αισθητικού-Πολιτισμικού Γραμματισμού ήταν η δημιουργία καραβιού με υλικά ανακύκλωσης από εκπαιδευόμενους/ες τους σχολείου, ιδιαίτερα τους Ι.Ποιμενίδη και Ν.Πατσιογιάννη με το συντονισμό της εκπαιδεύτριας Ι.Σκαρβελάκη.

Η κατασκευή του, από τη μια, ανέδειξε τα ιδιαίτερα ταλέντα των δημιουργών του: ο βασικός σκελετός γεννήθηκε μέσα από την συνεργασία τους, το σχέδιο του μεταλλικού πλαισίου το έφτιαξε ο Ι.Ποιμενίδης, ενώ το τροποποιήθηκε και το υλοποίησε ο Ν.Πατσιογιάννης. Ακολούθησε η συλλογή από όλους τους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευόμενες εκατοντάδων κουτιών αλουμινίου και πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία, αφού συμπιέστηκαν και τρυπήθηκαν, τοποθετήθηκαν στο καράβι με σύρμα.
Από την άλλη, την Παρασκευή (02/6) το απόγευμα οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να χαρούν το γεμάτο συμβολισμούς, αναπαραστάσεις και «αναμνήσεις» αποτέλεσμα στο χώρο του πάρκου, παράλληλα με την εκδήλωση του Δήμου Κατερίνης για την «Ανακύκλωση κομπόστ 2017». Εκεί οι δημιουργοί του με την εκπαιδευτικό κ.Ι.Σκαρβελάκη πρόθυμα εξηγούσαν τα «μυστικά» όλου του εγχειρήματος και όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να συμβάλουν στο τελικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Εν κατακλείδι, πέρασαν το μήνυμα ότι με μεράκι, φαντασία και αγάπη μπορεί κάποιος να δημιουργήσει σχεδόν με το «τίποτα» όμορφα και εμπνευσμένα πράγματα, που μιλούν και αγγίζουν όλους τους ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου