Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ρύζι με μοσχαράκι και ξερά φρούτα


Ρύζι με μοσχαράκι και ξερά φρούτα

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά

-300 γρ. βρασμένο ρύζι bonnet ή καρολίνα
-150 γρ. μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε λεπτές λωρίδες
-8 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
-8 βερίκοκα αποξηραμένα
-1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
-1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
-1 κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας balsamico
-½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο
-αλάτι, πιπέρι 
Eκτέλεση



Tσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι, προσθέτουμε το μοσχαράκι, το αφήνουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10 λεπτά ακόμα. Προς το τέλος, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε προσεκτικά, το αφήνουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε.
Tip: Mπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα υλικά στη σαλάτα μας, όπως άνηθο, ή να αντικαταστήσουμε το μοσχαράκι με κοτόπουλο. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί για θυμάρι θα βάλουμε εστραγκόν και θα αντικαταστήσουμε το ξίδι με τον χυμό από δύο λεμόνια για μια γεύση πιο μυρωδάτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου