Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης σε «διάλογο» με τον Αριστοφάνη


Η θεατρική ομάδα του σχολείου και των φίλων του παρουσίασε με επιτυχία την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 την αριστοφανική κωμωδία οι «Εκκλησιάζουσες» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, προσφέροντας άπλετη ψυχαγωγία με μια σύντομη αλλά εξόχως σκωπτική και γλαφυρή εμπειρία θεατρικής παιδείας, που «επιβραβεύτηκε» από το κοινό με πολλά χειροκροτήματα και από καρδιάς θετικά συγχαρητήρια στο τέλος.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε ως ολοκλήρωση ενός project Αισθητικής-Πολιτισμικής-Θεατρικής Αγωγής του σχολείου με υπεύθυνες εκπαιδεύτριες τις Σ.Τερζοπούλου και Ι.Σκαρβελάκη, ενώ για τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τη σκηνογραφία και τη νεοελληνική απόδοση των κειμένων τα εύσημα ανήκουν στη Μ.Γιαννακίδου.
Οι συντελεστές μετά την λήξη του έργου γιόρτασαν την επιτυχία και συζήτησαν, αναπολώντας όλο το «ταξίδι» της προετοιμασίας και των προβών. Άλλωστε, όλοι οι εκπαιδευόμενοι και όλες οι εκπαιδευόμενες, καθώς πλησιάζει το τέλος της χρονιάς, ατενίζουν με χαρμολύπη την επικείμενη ώρα του αποχωρισμού: άλλοι θα αποφοιτήσουν και άλλοι θα συνεχίσουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του στο Β’ κύκλο σπουδών. Η εν λόγω καλλιτεχνική εμπειρία και η από κοινού δουλειά της ομάδας για έναν ωραίο στόχο θα τους συντροφεύει στις διηγήσεις της οικογένειας και των φίλων για πολύ καιρό.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου