Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Περί δημοκρατικών διαδικασιών στο γονεϊκό κίνημα…

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένωσης Γονέων Κατερίνης

Η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Κατερίνης καταγγέλλει στους γονείς της Κατερίνης μερίδα της διοίκησης της Ένωσης Γονέων Κατερίνης που αμαύρωσε τις δημοκρατικές διαδικασίες των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων οργάνων. Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι φυτευτοί της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων της εξουσίας, που έχουν απαξιώσει το κίνημα σε όλα τα επίπεδα έδειξαν για μια ακόμη φορά το πραγματικό τους πρόσωπο.
Η εμμονή τους ενάντια στη μαζικοποίηση και την ορθή λειτουργία συλλόγων, ενώσεων, κλπ, έχει να κάνει με πολιτικές που θέλουν συλλόγους και ενώσεις που θα βάζουν πλάτη για την εμπορευματοποίηση της παιδείας, για το σχολείο της αγοράς. Έχει να κάνει με πολιτικές που καλούν τους γονείς να αντικαταστήσουν σιγά σιγά την πολιτεία και να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, να είναι έρμαια των διευθυντών και των επιτροπών παιδείας για να αξιολογούνται θετικά.
Συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου, ημέρα εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και αρχαιρεσιών της Ένωσης Γονέων Κατερίνης επικράτησε πλήρης αποπροσανατολισμός και αυθαιρεσία, που προκλήθηκαν από στελέχη των κομμάτων εξουσίας.
Έτσι δεν ακολουθήθηκε καμία δημοκρατική διαδικασία. Δεν εκλέχτηκε προεδρείο και δεν έγινε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Με αυταρχισμό προσπαθούσαν να απορρίψουν από το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων αντιπρόσωπο, ο οποίος παρουσίαζε όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα νομιμοποίησής του, ενώ παράλληλα στο δικό τους ψηφοδέλτιο αποδεδειγμένα υπήρχαν υποψήφιοι οι οποίοι δεν ήταν εκλεγμένοι από τα σχολεία τους. Δεν εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπή, παρά μόνο τρεις γονείς-αντιπρόσωποι ορίστηκαν (δεν ψηφίστηκαν) για να διεξάγουν τις αρχαιρεσίες. Από τη μεριά της αυτή η αυτοαποκαλούμενη εφορευτική επιτροπή, αρνήθηκε να ελέγξει τη νομιμότητα των αντιπροσώπων, αρνήθηκε να αποβάλλει μη εκλεγμένους αντιπροσώπους από τα ψηφοδέλτια και τέλος συνέταξε ψευδές έγγραφο στο οποίο αναφέρεται πως η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να μη διεξαχθούν οι εκλογές, ενώ δεν έγινε καν Γενική Συνέλευση.
Η λέξη ιδιοτέλεια δεν επαρκεί για να περιγράψει τη σαθρότητα εκείνων που θέλουν να καπηλευτούν την Ένωση Γονέων Κατερίνης.
Δεν μας κάνουν όμως εντύπωση όλα αυτά. Όπως σε όλα τα επίπεδα του κινήματος, έτσι και στο γονεϊκό κίνημα, στελέχη των αστικών κομμάτων φροντίζουν για το πως θα καταφέρουν να μετατρέψουν τους συλλόγους γονέων σε χορηγούς των σχολικών μονάδων. Οι πολιτικές που απορρέουν από την ανάγκη ικανοποίησης των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου, οι πολιτικές που οδήγησαν τους γονείς στην ανεργία, στην κακοπληρωμένη δουλειά, στο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, στο να ζούνε χωρίς ρεύμα στο σπίτι, είναι οι ίδιες πολιτικές που περικόπτουν τη χρηματοδότηση για την παιδεία και αναγκάζουν τους γονείς να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να πληρώνουν για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των σχολείων. Είναι τα στελέχη των κομμάτων των αφεντικών που απαξιώνουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας στο γονεϊκό κίνημα και σουλατσάρουν στους Συλλόγους, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες Γονέων δρώντας σαν το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων.
Η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων θα συνεχίσει να παλεύει αταλάντευτα στην κατεύθυνση ανασύνταξης του γονεϊκού κινήματος, με στόχο οι γονείς να έχουν τη δική τους φωνή μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Παλεύουμε για συλλόγους μαζικούς, μαχητικούς που θα αναπτύσσουν δράσεις πολιτικές και πολιτιστικές που θα ενισχύουν τη μαζικότητα και τη διεκδίκηση. - Θα λειτουργούν συλλογικά και δημοκρατικά. – Θα υπερασπίζουν τον αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. – Θα αναδεικνύουν ζητήματα όπως η υποχρηματοδότηση στην παιδεία, η ανεργία, οι κατασχέσεις, κλπ.  Ο ρόλος μας ως γονείς δεν είναι το να ενισχύουμε οικονομικά για τις ελλείψεις των σχολικών μονάδων υποκαθιστώντας την πολιτεία. Αντίθετα ο ρόλος μας είναι να αναδεικνύουμε τα προβλήματα στην παιδεία και να ανοίγουμε δρόμο για την ολοκληρωμένη μόρφωση των παιδιών μας.
Καλούμε την πλειοψηφία της διοίκησης της  Ένωσης Γονέων Κατερίνης να ορίσει εκ νέου ημερομηνία για εκλογοαπολογιστική συνέλευση, αφού στις 7 Ιουνίου δεν πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες. Να διεξαχθούν οι εκλογές βάση του ν.2621/98, έτσι ώστε νόμιμα πια να μπορεί να γίνεται η διοικητική και οικονομική διαχείριση. Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε όλους τους γονείς του δήμου Κατερίνης να προχωρήσουμε σε διορισμό προσωρινής διοίκησης.
Δημοκρατική Ενότητα Γονέων

τηλ. επικοινωνίας: 6976-795886

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου