Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Πιλάφι φούρνου με λαχανικά

Πιλάφι φούρνου με λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά

-2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο (για πιλάφι)
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
-2 καρότα τριμμένα
-2 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
-6 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 Για το γαρνίρισμα
-2 κουτ. σούπας ελιές μαύρες (χωρίς το κουκούτσι) ψιλοκομμένες
-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Eκτέλεση



Πλένουμε το ρύζι σε άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τον αρακά και το πράσο. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο στους 180°C. Μόλις μαραθούν τα λαχανικά, προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί και το νερό ή τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί στους 150°C για μισή ώρα. Μόλις μαλακώσει το ρύζι και σχηματιστούν «τρύπες» στην επιφάνεια, ξεφουρνίζουμε και γαρνίρουμε με τις ελιές ανακατεμένες με τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου