Υλικά
- 200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200γρ. κιμά χοιρινό
- 5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1 αβγό
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα μαλακή
- 1 κρεμμύδι μέτριο, σε 4 κομμάτια
- 1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιείτε την κάππαρη και το κρεμμύδι με τη μουστάρδα.Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αβγό, το πολτοποιημένο μίγμα με τη κάππαρη, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Λαδώνετε πάλι τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου και απλώνετε τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου