Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Μπιφτέκια πικάντικα με κάππαρη και μουστάρδα

bifteki-kapari-nik 

Υλικά

  • 200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200γρ. κιμά χοιρινό
  • 5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα μαλακή
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, σε 4 κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιείτε την κάππαρη και το κρεμμύδι με τη μουστάρδα.

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αβγό, το πολτοποιημένο μίγμα με τη κάππαρη, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Λαδώνετε πάλι τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου και απλώνετε τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου