Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ



Σε εξέλιξη βρίσκεται Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στους Αγίους Τόπους, από 24-29 Αυγούστου.
          Του Προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος συνόδευσε τους 45 προσκυνητές με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιό ημερολόγιο).

          Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές συμμετείχαν στην «κάθοδο» της εικόνας-σὠματος της Παναγίας από τα Ιεροσόλυμα στη Γεθσημανή. Συμμετείχαν πολλοί αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και από διάφορες χώρες, καθώς και χιλιάδες πιστών.





          Την ίδια ημέρα, το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος δέχθηκε σε ακρόαση τον Σεβασμιώτατο και τους προσκυνητές, τους οποίους καλωσόρισε με θερμά λόγια, ευχόμενος πνευματικούς καρπούς από το προσκύνημα. Ο Μακαριώτατος ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, για τη φιλοξενία νέων και παιδιών από την Ιορδανία και την Παλαιστίνη στον εκκλησιαστικό ξενώνα Σβορώνου.
          Την ίδια ημέρα το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές συμμετείχαν στην αγρυπνία με αρχιερατικό συλλείτουργο, που τελέστηκε στον πλήρως ανακαινισμένο Πανάγιο Τάφο.
          Το Σάββατο 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στον ποταμό Ιορδάνη, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και πραγματοποιήθηκε το συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών.
          Το προσκύνημα συνεχίζεται, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Τρίτη 29 Αυγούστου, οπότε αναμένεται η επιστροφή των Πιεριέων που συμμετείχαν σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου