Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ 46ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ




Από την Κύπρο…στην Τσεχία

  Με σεμνή και λιτή τελετή ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) αποχαιρέτισε το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017. Η εκδήλωση του αποχαιρετισμού πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», την τελευταία του φετινού προγράμματος, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 στο αρχαίο θέατρο Δίου.
  Από μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, το μέλος της διοίκησης και συντονίστρια του τομέα προβολής και διεθνών σχέσεων, Χάιδω Παπαχατζή, προλογίζοντας επισήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στην αποψινή τελευταία εκδήλωση του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου που ήταν αφιερωμένο στον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτριο Παντερμαλή.
Το δίμηνο Ιούλιος Αυγούστου μαζί ταξιδέψαμε στα μονοπάτια του πολιτισμού, περιδιαβαίνοντας όλες τις εκφάνσεις των δημιουργιών που μας χάρισαν τα σχήματα που φιλοξενήσαμε στο φετινό πρόγραμμα. Απόψε επίσης αποχαιρετούμε την τιμώμενη χώρα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, την Κύπρο και υποδεχόμαστε την χώρα που θα τιμήσουμε το 2018, την Τσεχία.»
  Ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, Γεώργιος  Χανδόλιας, τόνισε: «Απόψε με την τελευταία παράσταση ολοκληρώνεται η όμορφη διαδρομή του 2017. Από τον καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή, στην Κύπρο και αμέσως μετά η σκυτάλη στην Τσεχία. Από αύριο και πάλι από την αρχή για το επόμενο Φεστιβάλ. Για το αποψινό αντίο, θεωρώ ότι ταιριάζουν τα λόγια του μεγάλου μας Αλεξανδρινού ποιητή. Η Ιθάκη δεν σε πρόδωσε. Γιατί κάπως έτσι είναι πάντα τα ωραία και όμορφα όνειρα.»
ΟΙ ΠΡΟΞΕΝΟΙ
  Χαιρετίζοντας από την πλευρά της τιμώμενης χώρας, της Κύπρου, ο γενικός πρόξενος της μεγαλονήσου, Αντώνιος Μανδρίτης, είπε: «Ήταν ύψιστη και εξαιρετική η τιμή, να είναι η χώρα μου η τιμώμενη του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Σας μεταφέρω τις ευχαριστίες μας στον πρόεδρο και τη διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά και προς τους πολίτες της φιλόξενης γης της Πιερίας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και τους θερμότερους χαιρετισμούς από την πατρίδα του Ομήρου.»
  Σκιαγραφώντας την προοπτική συνεργασίας, η επίτιμη πρόξενος της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Μαργαρίτα Ιγνατίδου, ανέφερε: «Μας τιμά η δυνατότητα που μας δίνεται να παρουσιάσουμε και εμείς ένα κομμάτι από τον πολιτισμό μας. Χαιρόμαστε που θα είμαστε τη νέα χρονιά μαζί σας. Ελπίζουμε ότι θα σας φέρουμε πολύ όμορφα πράγματα, μέσα από τα οποία θα γνωρίσετε το δικό μας πολιτισμικό προϊόν. Καλή και γεμάτη επιτυχίες συνεργασία.»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.
  Ολοκληρώνοντας την τελετή λήξης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, επισήμανε: «Ευχαριστώ πολύ που και φέτος ήσασταν μαζί μας σε αυτό το δύσκολο, αλλά τόσο αξιόλογο ταξίδι του πολιτισμού. Όπως διαπιστώσατε το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος έγιναν σπουδαία πράγματα. Αυτό το επιβεβαιώνουν τα πολλά και καλά σχόλια όσων παρακολούθησαν τις παραστάσεις. Από τη Δευτέρα ξεκινούμε το πρόγραμμα για το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Παρέα με μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική  χώρα, την Τσεχία. Θεωρώ ότι θα δούμε θαυμάσια πράγματα, Σας αποχαιρετώ με την ευχή ότι τη νέα χρονιά θα είμαστε μαζί με ακόμα αξιολογότερα. Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες και τους εθελοντές μας.»
  Τέλος σε ανάμνηση της συνεργασίας, η κ. Παπαχατζή απένειμε στους δύο προξένους αντίγραφο επίχρυσου ρόδακα που ανακαλύφθηκε στον Μακεδονικό τάφο της Κατερίνης, χρονολογίας του τετάρτου π.Χ. αιώνα. Αναμνηστικό της Τσεχικής κουλτούρας απένειμε με την σειρά της στους διοργανωτές, η επίτιμη πρόξενος της Τσεχίας, Μαργαρίτα Ιγνατίδου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου