Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Στον Πλαταμώνα τα Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

 Αποτέλεσμα εικόνας για Στον Πλαταμώνα τα Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

          Τα λείψανα των Νεοφανών και Θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη, υποδέχθηκε  ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πλαταμώνα.

          Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, είναι από τούς πρώτους Αγίους Νεομάρτυρες της σκοτεινής και οδυνηρής περιόδου της Τουρκοκρατίας και έχυσαν τι αίμα τους για την αγάπη του Χριστού και τη δόξα της Εκκλησίας Του. Μαρτύρησαν στη Μυτιλήνη όπου και βρέθηκαν τα Ιερά Λείψανά τους κατά τα έτη 1959-1962. Από τότε μέχρι και σήμερα αποτελούν τον αδαπάνητο πνευματικό θησαυρό τις Αγίας μας Εκκλησίας και είναι αποθησαυρισμένα στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Λέσβου. Οι νεοφανείς Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη με το μαρτυρικό τους τέλος συσταυρώθηκαν με τον Χριστό, και είναι πλέον μέτοχοι της Αναστάσεως Του, γι’ αυτό και εορτάζεται ἡ Ιερά Μνήμη τους την Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος. Καθημερινά, πιστοί σε κάθε γωνιά της γης, βρίσκουν ολοφάνερα σημάδια της ζωντανός παρουσίας και παρρησίας του Αγίου Ραφαήλ και των συμμαρτυρησάντων αυτώ μέσα από θαύματα και ιάσεις ασθενών πού επιτελούνται.
          Τα χαριτόβρυτα και θεοφόρα λείψανα κομίστηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πλαταμώνα προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών έως τη Παρασκευή 4 Αυγούστου.Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας.
               Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός  από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ,  όπου θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες. Πιο συγκεκριμένα  όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα στις 7.30π.μ. Θεία Λειτουργία, στις 11π.μ. Παράκληση των Αγίων, στις 7μ.μ. Εσπερινός και στις 11μ.μ. Απόδειπνο. Αγρυπνία θα τελεσθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου προς Σάββατο 5 Αυγούστου,  από τις 9 μ.μ. ως 00:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου