Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΛΘΕ ΣΤΟ ΔΙΟΝ ΜΕ…«ΠΕΡΣΕΣ»



                                                     46ο Φεστιβάλ Ολύμπου


  Η Κύπρος όπως είναι γνωστό είναι η τιμώμενη χώρα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Ο κορυφαίος θεατρικός φορέας της μεγαλονήσου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (Θ.Ο.Κ.), εκπροσώπησε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων την φετινή τιμώμενη χώρα, ανεβάζοντας την θεατρική παράσταση «ΠΕΡΣΕΣ».
  Η τραγωδία του Αισχύλου, το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 στο αρχαίο θέατρο Δίου.
  Το θερμό χειροκρότημα του κοινού που παρακολούθησε την παράσταση στο θέατρο της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων, επιβεβαίωσε τις άριστες κριτικές και τα εγκωμιαστικά σχόλια που γνώρισε το θεατρικό σχήμα στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του.
  Ήταν μια παράσταση γεμάτη παλμό και ενέργεια. Πρωταγωνιστές και χορός με τις δυναμικές τους ερμηνείες σχολιάστηκαν ευμενέστατα από τους θεατές. Μια παράσταση με σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής έκφρασης και θεατρικής δράσης.
  Ο Αισχύλος στους «ΠΕΡΣΕΣ» εκφράζει τις διαφορές του δημοκρατικού πολιτεύματος των Αθηνών και της δεσποτικής μοναρχίας των Περσών. Συγκρίνει το ελεύθερο φρόνημα της Αθηναϊκής δημοκρατίας με το καθεστώς της υποταγής και της αυθαιρεσίας της εξουσίας της Περσικής απολυταρχίας. Για να καταδείξει τελικά ότι όποιος διαπράττει ύβρη, οι Θεοί των τιμωρούν.
 Καθαρά αντιπολεμική η υφή του έργου, σταχυολογεί τη νίκη των Ελλήνων απέναντι στον Περσικό επεκτατισμό.
  Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Άρης Μπινιάρης. Πρωταγωνίστησαν οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), ο Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), ο Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης) και ο Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιοφόρος.
  Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Μάνος Πετράκης, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου