Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία παιδιών και νέων στη Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


 

          Το Σάββατο 12 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών και νέων, που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης.

          Φέτος λειτούργησαν 11 περίοδοι για μαθητές από Δ΄ δημοτικού έως και Γ΄ λυκείου. Ο συνολικός αριθμός των φιλοξενουμένων ήταν περίπου 600 παιδιά, αγόρια και κορίτσια από όλη την Πιερία, τα οποία απόλαυσαν την ομορφιά της ορεινής Πιερίας, τη φύση, έζησαν σαν μια μεγάλη οικογένεια, αθλήθηκαν και βίωσαν το νόημα της χριστιανικής ζωής, της αγάπης προς τον Θεό, την Πατρίδα και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.
Πρωτοστάτης για ακόμη μια χρονιά σε αυτή την ποιμαντική διακονία της νεότητας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος επισκέφθηκε όλες τις περιόδους, συνομίλησε με τα στελέχη και συνεργάστηκε με τους υπεύθυνους κληρικούς και τους εθελοντές.
Με τη λήξη του φετινού προγράμματος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος συγχαίρει όλους τα στελέχη και τους συνεργάτες για την επιτυχή λειτουργία των φετινών δομών της δωρεάν φιλοξενίας, τα παιδιά που συμμετείχαν σε όλες τις περιόδους και συνεργάστηκαν αρμονικά, καθώς και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην  Εκκλησία. Παράλληλα ευχαριστεί θερμά τις τοπικές Αρχές για  την αγαστή  συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους. Τέλος, εκφράζει τα ευγνώμονα αισθήματά της τοπικής Εκκλησίας προς την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, την αλυσίδα Super Market «Μασούτης» αλλά και όλες τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που συμπαραστάθηκαν στο έργο της.
Πρόσωπα χαμογελαστά και φωνές χαρούμενες, αλλά και καρδιές σφραγισμένες ανεξίτηλα με πανέμορφες αναμνήσεις άφησε πίσω της η θερινή φιλοξενία παιδιών και νέων στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο καλοκαίρι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου