Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Προδιαγραφές συγκομιδής και εμπορίας ακτινιδίων στην Π.Ε. Πιερίας



Αποτέλεσμα εικόνας για ποικιλιών ακτινιδίου



Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας ενημερώνει όλους τους συναλλασσόμενους στον κλάδο εμπορίας των ακτινιδίων (παραγωγούς, εμπόρους, συσκευαστήρια, κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ότι απαγορεύεται η συγκομιδή, διακίνηση και εμπορία όλων των ποικιλιών ακτινιδίου πριν την έκδοση απόφασης συγκομιδής από την Υπηρεσία μας. Για το σκοπό αυτό θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον καθορισμό της ημερομηνίας έναρξης συγκομιδής κάθε ποικιλίας.

Η ευθύνη για πρόωρη κοπή βαρύνει όλους τους εμπλεκόμενους στην εμπορική αλυσίδα διάθεσης των ακτινιδίων, από τον παραγωγό έως τον τελικό διαθέτη. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, οι αντίστοιχες παρτίδες καταστρέφονται και οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές επιβολής κυρώσεων σύμφωνα με το Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ 32/Α’/11-2-2014).
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας, στο Τμήμα Ποιοτικού & Φυτουγειονομικού ελέγχου και στα τηλέφωνα 2351351116 -119 -128 -252.
                                                                                                  
                  H ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝH ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
          ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου