Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




  Με τη συναυλία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, συνεχίζεται τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, το πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
  Προορισμός η αρχαία Πύδνα, όπου θα παρουσιαστεί η συναυλία με το αφιέρωμα στον σημαντικό Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ένα μουσικό ταξίδι, μια βόλτα στο περιλαμπρότερο φεγγάρι του χρόνου, μια ευκαιρία για … φεγγαράδα στην Πύδνα.
  Φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Σκηνικό η Αρχαία Πύδνα. Συνταξιδιώτες όλοι  σε μια βραδιά διανθισμένη με ήχους και χρώματα, προσκυνητές του ιστορικού χώρου, εκεί όπου θα απολαύσουμε μέρος από τα ανεπανάληπτα μουσικά ακούσματα του Μίκη.
   Συνεχίζοντας την παράδοση των ποιοτικών αφιερωμάτων, η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης θα μας ταξιδέψει τη βραδιά που θα ξεπροβάλλει το φετινό Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Όπως πάντα ρομαντικά και γοητευτικά, στην ιστορική Πύδνα, αγναντεύοντας την 
απεραντοσύνη του Θερμαϊκού ορίζοντα, εκεί που η θάλασσα και η σελήνη συνυπάρχουν ως το τέλεια αρμονικό και αιώνιο ζευγάρι.
  Η συναυλία φέρει τον τίτλο: «Φεγγάρι μάγια μου ΄κανες».

  Την συναυλία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, υποστηρίζουν ακόμα ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού και ο Φιλανθρωπικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυγιάλου Πιερίας «Η Στέγη της Αγάπης». Την πολυβραβευμένη χορωδία της Εστίας πλαισιώνει με την συμμετοχή της η χορωδία των Κολινδρινών Κατερίνης.
  Τη χορωδία, ορχήστρα και σολίστες διευθύνει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης που δημιούργησε και επιμελήθηκε το περίγραμμα της εκδήλωσης. Ο αξιόλογος μαέστρος δηλώνει: « Μέσα από τις επτά ενότητες της συναυλίας, αναδεικνύει αντιπροσωπευτικά το διαχρονικό  έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό, δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει ο επισκέπτης-θεατής το μοναδικό τοπίο, συνδυασμένο με μουσική και χορό, αλλά και να γνωρίσει καλύτερα έναν ακόμα αξιόλογο αρχαιολογικό θησαυρό της Πιερίας. Σας περιμένουμε όλους. »
  Τραγουδούν οι: Γεωργία Ζάρα, Ρώνια Τοπαλίδου, Γιάννης Χαρίσης και Κωνσταντίνος Χλεμές.
  Στο χορευτικό μέρος της βραδιάς εμφανίζονται ο Κωνσταντίνος Σκρέτας και το χορευτικό τμήμα του Φιλανθρωπικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιάλου Πιερίας «Η Στέγη της Αγάπης».
   Στην παρουσίαση της συναυλίας και στην επιμέλεια των κειμένων, ο Περικλής Χατζηγιάννης.
  Η αρχαία Πύδνα βρίσκεται στον παραλιακό-επαρχιακό δρόμο Μακρυγιάλου-Αλυκών Κίτρους.
  Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου