Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μπέργκερ σπανιόλικα με τσορίθο και πάπρικα

65141021_12158_mpiftekia_ispania
Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 20΄
Υλικά για 6 μπιφτέκια:
  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα
  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός από σπάλα (αν θέλουμε, βάζουμε μόνο το κρέας που προτιμάμε περισσότερο)
  • 100 γρ. ψωμί, προτιμότερο μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα), μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο, μαζί με το ζουμί του
  • 200 γρ. τσορίθο, ψιλοκομμένο (ισπανικό λουκάνικο με καυτερό κοκκινοπίπερο - το βρίσκουμε σε αλλαντοπωλεία, π.χ. Μιράν, Αραπιάν, Λεβόν Τσερτσιάν, Benito. Eπίσης, στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος) - εναλλακτικά, βάζουμε ελληνικό λουκάνικο με πάπρικα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα (τη βρίσκουμε στα περισσότερα μπαχαράδικα.  Εναλλακτικά, βάζουμε πάπρικα γλυκιά - με άλλο αποτέλεσμα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C  και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια (για να μην κολλάει το μείγμα) για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

Πλάθουμε 6 - 8 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν καταπώς μας αρέσουν.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και δροσερή μαρουλοσαλάτα με λαδόξιδο.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου