Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο Τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Πιερίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του Δ/Σ της Ε.Λ.Μ.Ε τη Τρίτη 17/10/17, αφού έλαβε υπόψη της τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί, τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος καθώς και την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ της 5ης Οκτωβρίου για σύσκεψη και κοινή δράση με τους γονείς, μαθητές και τα σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα κατέθεσε  τα πιο κάτω θέματα:

Ø Συμμετοχή της Ε.Λ.Μ.Ε στη Πανελλαδική κινητοποίηση που καλεί η Α.Σ.Γ.Μ.Ε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στις 30/10/17 για τα οξυμμένα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών.
Ø Υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Γ.Σ της 5ης Οκτωβρίου για κοινή σύσκεψη εκπαιδευτικών, γονέων μαθητών και σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Ø Πρόταση κειμένου για τους χορηγούς στα σχολεία.
Ø Πρόταση κειμένου ανακοίνωσης  και δράσης για τις κατασχέσεις μισθών και σπιτιών.
Από τα τέσσερα θέματα που προτάθηκαν συζητήθηκαν τα δύο πρώτα.
Στο πρώτο θέμα η  πλειοψηφία του Δ/Σ, ο καθένας από μια διαφορετική οπτική γωνία, άλλος γιατι η Πανελλαδική κινητοποίηση που καλούν οι φορείς των γονέων και κηδεμόνων είναι δήθεν κομματική ( Κ.Ε.Ε – Α.Α.Κ ) και άλλος γιατι προσποιήθηκε άγνοια   για τη λειτουργία και τη συγκρότηση τους (Α.Α.Κ ) και ότι δεν μπορούμε να παρακινήσουνε τους μαθητές σε κινητοποίηση (Δ.Α.Κ.Ε ), απέρριψαν τη πρόταση μας για συμμετοχή στη Πανελλαδική κινητοποίηση.  
Αλήθεια από πότε τα προβλήματα των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικρών αυτοαπασχολούμενων και των παιδιών τους, όπως αυτά της εκπαίδευσης ,έχουν κομματική απόχρωση; Μήπως οι  κινητοποιήσεις , το προηγούμενο διάστημα, των μαθητών και των μαθητριών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας  για να μη κλείσουν τα ολιγομελή τμήματα, γενικότερα για τα προβλήματα της Παιδείας, των εκπαιδευτικών  είχαν κομματικό πρόσημο; Τα προβλήματα  είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων  κυβερνήσεων που  θέλουν  την Παιδεία εμπόρευμα  με στόχο να   εξυπηρετήσουν τους στόχους  της   οικονομίας της αγοράς, το ίδιο το σύστημα .
Στο δεύτερο θέμα ναι μεν δεν απέρριψαν τη πρόταση για τη σύσκεψη, κάτι βέβαια που δεν μπορούσαν να κάνουν αφού ήταν απόφαση Γ.Σ, άφησαν όμως ανοιχτή  την ημερομηνία με το αιτιολογικό ότι δεν συγκροτήθηκε σε σώμα η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων . Θεωρούμε πως με τη τακτική τους αυτή  βοηθούν  την κυβέρνηση και όσους θέλουν το σχολείο επιχείρηση. Τα προβλήματα της Παιδείας όπως είναι οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι μισθοί πείνας, η έλλειψη εκπαιδευτικών, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής  συντήρησης  κλπ, απασχολούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και γενικότερα τη   λαϊκή οικογένεια. Οι συνεχείς μείωσης  των δαπανών για την Παιδεία, την υγεία ,η κατάργηση των Σ.Σ.Ε, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης ,η φοροληστεία κλπ πλήττουν ενιαία όλους τους εργαζόμενους και με συγκεκριμένη στόχευση.
 Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ζητούμε,  δημόσια, να οριστεί άμεσα η ημερομηνία για τη σύγκληση της σύσκεψης και σύμφωνα με τη πρόταση μας ανεξάρτητα αν θα συγκροτηθεί σε σώμα, σύντομα ή αργότερα, το Δ.Σ  της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης, διαδικασία που αφορά την Ένωση και μόνο.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ποιοι υπονομεύουν την ανάπτυξη των αγώνων και ποιοι είναι αυτοί που πρωτοστατούν στη συγκρότηση του μετώπου εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους καθώς και με τους φτωχούς αγρότες και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, μιας και τα προβλήματα της Παιδείας αφορούν όλους. Ποιοι είναι αυτοί που αγωνίζονται για Παιδεία στην υπηρεσία του λαού και όχι της αγοράς.      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου