Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ημερήσια προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή στο Σιδηρόκαστρο εκατόν πενήντα μαθητών Λυκείου, μελών Κατηχητικών Συνάξεων.

Αρχικά οι μαθητές προσκύνησαν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου,  λαμβάνοντας πρωινό που παρέθεσε η Ενορία, και κατόπιν επισκέφθηκαν το περίφημο και ιστορικό οχυρό του Ρούπελ. Εκεί ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους στρατιωτικούς, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για το μεγαλειώδες αυτό έργο, πρωτίστως όμως για τον ηρωισμό των προγόνων μας αγωνιστών.
Κατόπιν παρακάθισαν σε γεύμα που τους παρέθεσε η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Χαρωπού.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης Σιδηροκάστρου, όπου προσκύνησαν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Προστατών της Μονής και δέχθηκαν τη μοναστηριακή φιλοξενία από τις μοναχές.
Τελικός προορισμός ήταν το Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, όπου οι μαθητές θαύμασαν ιδιαίτερα την αρχιτεκτονική του καθολικού της Μονής. Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος έδωσε την ευχή του και τις πατρικές συμβουλές του στα παιδιά, ενώ οι αδελφές της Μονής προσέφεραν κέρασμα.
Και με το προσκύνημα αυτό, δόθηκε για άλλη μια φορά, η ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν όμορφες στιγμές, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες που θα τα ενισχύουν στον αγώνα της καθημερινότητας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου