Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης προκειμένου να αποτιμηθεί η έως τώρα κατάσταση και να αποφασισθούν τυχόν έκτακτα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης, που πρέπει να ληφθούν, λόγω της παρατεταμένης εκδήλωσης των  πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο.


Την σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων αρχών, φορέων, εθελοντών δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών κοινοτήτων και υπηρεσιακών παραγόντων συντόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος, ο οποίος όπως ενημέρωσε σχετικά: «Αίτημα, προκειμένου να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Κατερίνης, λόγω της έντονης και μεγάλης διάρκειας κακοκαιρίας απέστειλε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με στόχο να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει και να γίνει άμεση διαχείριση των συνεπειών της παρατεταμένης κακοκαιρίας».

Επιπλέον, μεταξύ άλλων ο κος Ντούρος σημείωσε: «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, ο δήμος Κατερίνης με όλο του το μηχανισμό, από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα, να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας».

Όπως διευκρινίστηκε, σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, που επικρατούν από χθες το πρωί και στην περιοχή μας, τέθηκε το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να παρέμβουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, όπου είναι απαραίτητο. Ταυτόχρονα, έγινε αναφορά  και στην συνδρομή του Στρατού καθώς και των εθελοντικών ομάδων, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ζημιές προκλήθηκαν από την υπερχείλιση χειμάρρων, ρεμάτων, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου σε διάφορα σημεία του Δήμου, σε κανάλια στην παραλιακή ζώνη, σε περιπτώσεις πτώσης δέντρων, τα οποία με την άμεση παρέμβαση του μηχανισμού του Δήμου και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων αρχών αποκαταστάθηκαν. Όπως τονίστηκε αυτή την ώρα υπάρχει ύφεση στα καιρικά φαινόμενα, έχει πέσει η στάθμη του Πέλεκα, ενώ έγινε αναφορά στην ασφαλή μεταφορά των Ρομά από τον καταυλισμό τους στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης κ.α.

«Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας πέρασε. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα της κινητοποίησης του μηχανισμού μας αποτιμώνται θετικά. Είμαστε σε επιφυλακή, εγρήγορση και ετοιμότητα, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά και στην συνέχεια» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κος Ντούρος.

Όπως είναι γνωστό, κλειστές σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών φαινομένων, θα παραμείνουν με απόφαση του Δήμου Κατερίνης, οι σχολικές μονάδες, οι οποίες λειτουργούν σε απογευματινή & νυκτερινή βάρδια. Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε το πρωί, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί, στο σύνολο του  Δήμου Κατερίνης.

Με αφορμή την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ, να συνεχιστούν στην περιοχή μας, από όλους τους εμπλεκόμενους στο ΣΤΟ: συνιστάται στους πολίτες ειδικά τις νυκτερινές ώρες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Iδιαίτερη προσοχή συνιστάται στους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα και με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι δημότες, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 2351 350 489  μπορούν να αναφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν. Επιπλέον, στη διάθεση των δημοτών είναι και το κιν. τηλέφωνο του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημ.Ντούρου και ειδικότερα το: 6977 572 386.  

- Συνιστάται στους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις


- Κατατέθηκε αίτημα για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης


- Κλειστά αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων



Δημήτρης Ντούρος: «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, ο δήμος Κατερίνης με όλο του το μηχανισμό, από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα, να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου